Технолгія виробництва сільськогосподарської продукції М3

Додано: 21 грудня 2020
Предмет:
Тест виконано: 97 разів
20 запитань
Запитання 1

За характером використання основного виду продукції кмин, фенхель, м'ята перцева відносяться до групи

варіанти відповідей

Ефіроолійні

Олійні

Прядивні

Баштанні

Запитання 2

Сукупність способів, закономірностей, засобів, послідовності та якості виконання робіт у даній галузі з метою отримання рослинної продукції це

варіанти відповідей

Технологія рослинництва 

Технологія сільськогосподарського виробництва 

Технологія вирощування сільськогосподарських культур 

Ручні (немеханізовані) технології 

Запитання 3

Інтенсивні технології для одержання запрограмованого рівня врожаю з меншими витратами на одиницю продукції передбачають

варіанти відповідей

розміщення посівів в науково обґрунтованих сівозмінах після кращих попередників

використання високоврожайних сортів і гібридів інтенсивного типу

внесення норм добрив, розрахованих на запрограмований урожай та оптимізацію живлення в процесі вегетації через систему роздрібненого внесення добрив у періоди їх потреби

всі відповіді вірні

немає праильної відповіді

Запитання 4

Комплекс агротехнічних прийомів погоджених в часі і просторі, адаптованих до конкретних умов, це

варіанти відповідей

Технологія

Аграрне виробництво

Інтенсивне виробництво продукції рослинництва

Біологізація

Запитання 5

До виробничої групи "Зернові" не відносяться

варіанти відповідей

горох

кукурудза

нут

люпин

соняшник

Запитання 6

Агротехніка вирощування польових культур включає

варіанти відповідей

Система обробітку ґрунту

Сівозміна

Система удобрення

Система догляду за посівами

всі відповіді вірні

Запитання 7

У 2020 році загальна врожайність зернових та зернобобових культур прогнозується на рівні

варіанти відповідей

40 млн. тонн

50 млн. тонн

60 млн. тонн

70 млн. тонн

Запитання 8

Завданням кормовиробництва є

варіанти відповідей

забезпечення тваринництва кормовою сировиною з такими параметрами якості та собівартості, які давали б змогу отримувати конкурентоспроможну продукцію

вивчення науково-обґрунтованих технологій утримання тварин та кормовиробництва

відновлення впровадження у виробництво наукових розробок, передового вітчизняного та зарубіжного досвіду

всі відповіді вірні

Запитання 9

........ - зерно й насіння фуражних і продо­вольчих культур та продукти їхньої переробки (висівки, макуха, шрот), а також сухі відходи бродильного, крохмального, цукрового виробництв, м’ясо-молочної й рибної промисловості.


варіанти відповідей

концентровані корми

об’ємисті корми

грубі корми

сухі корми

Запитання 10

Оптимальні рівні вологості під час зберігання для зерна становлять 

варіанти відповідей

13–14 %

9–15 %

10–16 %

12–19 %

Запитання 11

На якість кормів, в першу чергу грубих, великий вплив має технологія їх заготівлі і зберігання. Для заготівлі сіна це

варіанти відповідей

строки збирання

висота скошування

висушування

умови і тривалість зберігання

всі відповіді вірні

Запитання 12

Серед усіх консервованих основних кормів найменша втрата поживності відбувається при заготівлі 

варіанти відповідей

сінажу

сіна

соломи

зеленої маси

Запитання 13

Для пришвидшення підв’ялювання у скошеній траві  використовують 

варіанти відповідей

ворушилки

мотики

габлі

фрезери

Запитання 14

Однією з основних кормових культур, що використовують для азаготівлі сінажу є

варіанти відповідей

кукурудза

горох

тритікале

люцерна

пщениця

жито, овес

Запитання 15

Айва - це культура групи культур

варіанти відповідей

зерняткових культур

кісточкових культур

цитрусових культур

ягідних культур

Запитання 16

Біологічні і господарсько-технологічні особливості овочевих рослин, а також умови їх вирощування різні. Для зручності вивчення і організації технологічних процесів вирощування їх поділяють на окремі виробничо-біологічні групи. Виключити зайве

варіанти відповідей

капустяні

плодові овочеві 

зеленні або листкові

гриби

багаторічні

однорічні

Запитання 17

Обробіток ґрунту під овочеві культури 

варіанти відповідей

має бути спрямований на нагромадження в ньому вологи і поживних речовин,забезпечення доброї аерації, швидке прогрівання його навесні та знищення бур’янів

повинен передбачати правильне розміщення рослин на площі.

не залежить від агрокліматичних умов і полягає в першу чергу в глибокій оранці та застосуванні гербіцидів від бурянів

немає правильної відповіді

Запитання 18

Недостатня організація товарної обробки, зберігання та заготівлі вирощеної овочевої продукції спричиняють втрату овочевой продукції у кількості до

варіанти відповідей

20%

30%

40%

50%

Запитання 19

Для сівби насіння овочів використовують 

варіанти відповідей

спеціальні овочеві сівалки 

зернові сівалки

льонові та зерно-трав’яні сівалки

всі відповіді вірні

Запитання 20

В овочівництві одним із основних агротехнічних заходів, від яких значною мірою залежить урожайність культур, є 

варіанти відповідей

правильне розміщення рослин на площі

передпосівна підготовка насіння овочевих культур до сівби 

осушення земель

внесення торфу

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест