Технології, 10 клас, Основи підприємницької діяльності

Додано: 17 жовтня 2022
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 257 разів
12 запитань
Запитання 1

Дайте визначення "Підприємництво - це ..."

варіанти відповідей

самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.

самостійна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.

ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.

Запитання 2

Скільки етапів розвитку підприємництва існує?

варіанти відповідей

3

4

5

Запитання 3

Правова база підприємницької діяльності — це  ...

варіанти відповідей

сукупність законів та інструктивних документів, що визначають порядок створення підприємств, реєстрацію фізичних осіб-підприємців, їхні правові й організаційні форми, порядок організації виробництва, забезпечення його необхідними ресурсами, збут, систему оподаткування, відносини між державою та підприємцями, суб’єктів підприємницької діяльності між собою, а також забезпечують підприємцям певні правові гарантії.

сукупність законів, нормативних та інструктивних документів, що визначають порядок створення підприємств, реєстрацію фізичних осіб-підприємців, їхні правові й організаційні форми, порядок організації виробництва, забезпечення його необхідними ресурсами, збут, систему оподаткування, відносини між державою та підприємцями, суб’єктів підприємницької діяльності між собою, а також забезпечують підприємцям певні правові гарантії.

сукупність законів, нормативних та інструктивних документів, що визначають порядок створення підприємств, реєстрацію фізичних осіб-підприємців, їхні правові й організаційні форми, порядок організації виробництва, забезпечення його необхідними ресурсами, систему оподаткування, відносини між державою та підприємцями, суб’єктів підприємницької діяльності між собою, а також забезпечують підприємцям певні правові гарантії.

Запитання 4

Суб’єктами підприємницької діяльності можуть бути?

варіанти відповідей

громадяни, права яких не обмежені законом, юридичні особи, які володіють різними видами власності, а також громадяни іноземних держав і особи без громадянства — у межах повноважень, встановлених законодавством.

громадяни, права яких не обмежені законом, юридичні особи, а також громадяни іноземних держав і особи без громадянства — у межах повноважень, встановлених законодавством.

громадяни, права яких не обмежені законом, юридичні особи, які володіють різними видами власності, а також громадяни іноземних держав і особи без громадянства.

Запитання 5

Дайте визначення "Підприємець - це ..."

варіанти відповідей

суб’єкт, що поєднує в собі новаторські та організаційні здібності для пошуку та розвитку нових видів, методів виробництва.

суб’єкт, що поєднує в собі новаторські, комерційні та організаційні здібності для пошуку та розвитку нових видів, методів виробництва, нових сфер застосування капіталу.

суб’єкт, що поєднує в собі новаторські, комерційні та організаційні здібності для пошуку та розвитку нових видів, методів виробництва.

Запитання 6

Дайте визначення "Суб'єкт господарювання - це ..."

варіанти відповідей

юридична особа, яка займається діяльністю з виробництва, реалізації, придбання товарів або іншою господарською діяльністю.

юридична або фізична особа, яка займається діяльністю з виробництва, реалізації, придбання товарів або іншою господарською діяльністю.

фізична особа, яка займається діяльністю з виробництва, реалізації, придбання товарів або іншою господарською діяльністю.

Запитання 7

Відносини бізнесу - це ...

варіанти відповідей

одна з форм прояву економічних відносин, які почали розвиватися у нашій економіці.

певна форма прояву економічних відносин, які почали розвиватися у нашій економіці.

єдина форма прояву економічних відносин, які почали розвиватися у нашій економіці.

Запитання 8

В основі поняття "маркетинг" (англ, marketing) лежить термін "ринок (market), тобто поняття припускає діяльність на ринку.


варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 9

Скільки існує етапів концапцій еволюції маркетингу?

варіанти відповідей

4

5

6

Запитання 10

Маркетингове середовище підприємства — це  ...

варіанти відповідей

сукупність активних суб'єктів і сил, що діють за межами фірми і не підпадають під безпосередній контроль.

сукупність активних суб'єктів і сил, що діють за межами фірми, впливають на її стратегію.

сукупність активних суб'єктів і сил, що діють за межами фірми, впливають на її стратегію і не підпадають під безпосередній контроль.

Запитання 11

Маркетингове середовище формується на базі ?

варіанти відповідей

Мікросередовища та макросередовища

Мікросередовища та мінісередовища

Мікросередовища та максисередовища

Запитання 12

Стратегічне планування — це  ...

варіанти відповідей

систематизовані та формалізовані зусилля всього підприємства, спрямовані на розробку та організацію виконання стратегічних проектів і програм

систематизовані та формалізовані зусилля всього підприємства, спрямовані на розробку та організацію виконання стратегічних планів і програм

систематизовані та формалізовані зусилля всього підприємства, спрямовані на розробку та організацію виконання стратегічних планів, проектів і програм

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест