Технологія приготування дріжджового тіста безопарним способом та виробів з нього

9 запитань
Запитання 1

При приготуванні дріжджового безопарного тіста молоко або воду нагрівають до температури 

варіанти відповідей

20 – 40 °С 

30 – 40 °С

25 – 35 °С

35 – 45 °С

Запитання 2

За зовнішніми ознаками закінчення процесу бродіння можна визначити так

варіанти відповідей

Об’єм тіста значно менший

Тісто набуває приємного спиртового запаху 

Шкоринка вкрита темними плямами 

При легкому натискуванні пальцями на поверхні залишається слід, який повільно вирівнюється

Запитання 3

Як надлишок цукру в тісті впливає на його якість?

варіанти відповідей

Надає тісту пластичності та робить консистенцію м’якою

Робить тісто розпливчастим і рідким

Робить тісто пружним і еластичним

не впливає на якість тіста

Запитання 4

Як впливають яйця на якість тіста і виробів?

варіанти відповідей

Роблять тісто твердим

Надають тісту приємного смаку, кольору, пружності

Зменшують пластичність і еластичність виробів

Запитання 5

Вкажіть оптимальну t° для розвитку дріжджів у тісті

варіанти відповідей

15-20 °С

20-28 °С

28-32 °С

30-40 °С

Запитання 6

При якій температурі дріжджі припиняють свою життєдіяльність?

варіанти відповідей

40 °С

60 °С

50 °С

20 °С

Запитання 7

Вкажіть причину виникнення такого недоліку при приготуванні дріжджового тіста "Тісто не підходить або процес бродіння проходить мляво"

варіанти відповідей

Тісто охолоджене нижче 10 ºС, або перегрілося і має температуру понад 55 ºС, або використано недоброякісні дріжджі

Тісто знаходилося в приміщенні з низькою відносною вологістю

Тісто недостатньо обминали

Запитання 8

Вкажіть вироби із дріжджового тіста, які смажать у фритюрі

варіанти відповідей

Розтягаї

Кекс «Столичний»

Пончики

Біляші

Запитання 9

для чого потрібно просіювати борошно перед приготуванням тіста?

варіанти відповідей

видалити сторонні домішки

розбити грудочки борошна

для надання виробам з борошна більш яскравого кольору

збагатити киснем повітря

щоб тісто набуло більш густої консистенції

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест