«ТЕХНОЛОГІЯ ПРИГОТУВАННЯ НАПІВФАБРИКАТІВ ДЛЯ ОЗДОБЛЕННЯ ВИРОБІВ»

Додано: 2 грудня 2020
Предмет: Технології
Тест виконано: 185 разів
10 запитань
Запитання 1

1. Вкажіть цукрові оздоблювальні напівфабрикати:

варіанти відповідей

малювальні маси

карамель

цукати

Запитання 2

2. Який сироп готують таким способом: цукор з’єднують із водою, доводять до кипіння знімають піну та утворюють до температури 110 0С, охолоджують до 80 0С додають есенцію?

варіанти відповідей

сироп тиражний

сироп для просочування виробів

сироп інвертний

Запитання 3

3.  Скільки часу дозріває помадка основна?

варіанти відповідей

4 - 8 год

8 - 10 год

12 - 24 год

Запитання 4

4. До якої температури охолоджують помадний сироп перед збиванням? 

варіанти відповідей

20-25*С

15-30*С

35-40*С

Запитання 5

5. Який оздоблювальний напівфабрикат можна приготувати за таким набором продуктів: цукор патока какао пудра ванільна та есенція:

варіанти відповідей

помадка шоколадна

сироп для просочування

глазур

Запитання 6

6. До якої температури уварюють сироп, щільність якого відповідає пробі на слабку кульку? 

варіанти відповідей

до 105, 3 *С;

до 114 *С

до 125*С

Запитання 7

7. Вкажіть причину виникнення такого дефекту: помадка не має блиску;

варіанти відповідей

помаду варили з відкритою кришкою

недостатне уварювання сиропу

недостатня кількість антикристалізаторів

Запитання 8

8. Назва глазурі, яку уварюють до 115*С

варіанти відповідей

шоколадна

заварна

сирцева

Запитання 9

9. У якій воді замочують желатин

варіанти відповідей

холодній

теплій

гарячій

Запитання 10

10. Чому не можна кип'ятит желатин?

варіанти відповідей

втрачає смак

втрачає жнлюючі речовини

втрачає колір

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест