Кулінарна характеристика перших страв

Додано: 17 листопада 2022
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 48 разів
24 запитання
Запитання 1

Вкажіть температуру подачі перших страв?

варіанти відповідей

500С

650С

750С

600С

Запитання 2

Пасерованими овочами супи заправляють?

варіанти відповідей

За 5 хв до готовності

За 10-15 хв до готовності

За 20-25 хв до готовності

Запитання 3

Спеції в супи додають?

варіанти відповідей

За 10-15 хв до готовності

За 5-7 хв до готовності

За 20-30 хв до готовності

Запитання 4

До заправних супів належать...

варіанти відповідей

Суп картопляний з бобовими

Суп- локшина домашня

Бульйон з пельменями

Запитання 5

Заправні супи з макаронними виробами зберігають протягом?

варіанти відповідей

2 год

30-40 хв

60 хв

Запитання 6

За характером рідкої основи суп картопляний з крупою відноситься до...

варіанти відповідей

Першої групи

Другої групи

Третьої групи

Запитання 7

Вкажіть температуру подачі холодних супів?

варіанти відповідей

140С

650С

750С

Запитання 8

Перед подачею перших страв тарілки підігрівають до температури?

варіанти відповідей

600С

300С

400С

Запитання 9

Вкажіть до якої групи за способом приготування відносять борщі?

варіанти відповідей

Прозорі

Різні

Заправні

Запитання 10

Молочні супи заправляють?

варіанти відповідей

Маслом вершковим

Топленим жиром

Рослинними оліями

Запитання 11

Яку крупу при приготуванні перших страв попередньо відварюють?

варіанти відповідей

Рисову

Перлову

Вівсяну

Запитання 12

Бобові у перші страви закладають?

варіанти відповідей

Звареними до розм'якшення

Сирими

Звареними до напівготовності

Запитання 13

Надлишок спецій і солі в перших стравах?

варіанти відповідей

Покращує смак і аромат

Не впливає на смак і аромат

Погіршує смак і аромат

Запитання 14

Вкажіть норму солі на 1000г молочного супу?

варіанти відповідей

10г

Запитання 15

Яку крупу при приготуванні молочних супів варять до напівготовності?

варіанти відповідей

Манну

Рисову

Ядрицю

Запитання 16

Вкажіть термін зберігання заправних супів?

варіанти відповідей

2 год

3-4 год

60 хв

Запитання 17

В якості середовищі погано розвалюється картопля?

варіанти відповідей

Кислому

Солоному

Лужному

Запитання 18

Заправні перші страви варять при...

варіанти відповідей

Сильному кипінні

Слабкому кипінні

Запитання 19

Заправні перші страви настоюють...

варіанти відповідей

5-10хв

10-15хв

15-20хв

Запитання 20

Чи можна залишати лавровий лист у готовій страві?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 21

В якому посуді готують молочні супи?

варіанти відповідей

З тонким дном

З товстим дном

Немає ніякої різниці який посуд

Запитання 22

В якому цеху готують перші страви?

варіанти відповідей

Гарячому цеху соусному відділенні

Гарячому цеху суповому відділенні

Холодному цеху

Запитання 23

В якому посуді подають перші страви?

варіанти відповідей

Глибока столова тарілка

Глибока столова тарілка, яка розміщена на мілкій

Мілка столова тарілка

Запитання 24

Овочі в супах недоварені або переварені, не зберегли форму нарізки. Яка причина?

варіанти відповідей

Не дотрималися послідовності закладання продуктів

Не до пасерували овочі

Не дотрималися часу приготування страви

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест