Технологія приготування прісного тіста і виробів з нього

Додано: 31 травня 2022
Предмет: Трудове навчання
Тест виконано: 109 разів
24 запитання
Запитання 1

Як варять вареники?

варіанти відповідей

Закладають в киплячу воду і варять 10 хв з моменту спливання на поверхню 

Закладають в киплячу підсолену воду і варять 5-7 хв з моменту спливання на поверхню 

Закладають в холодну підсолену воду і варять 15 хв з моменту спливання на поверхню 

Запитання 2

Скільки вареників подають на порцію?

варіанти відповідей

5-6 штук на порцію

7-8 штук на порцію

10-12 штук на порцію

Запитання 3

Які продукти потрібні для приготування начинки картопляної зі шкварками та цибулею?

варіанти відповідей

Картопля, цибуля ріпчаста, сало шпик, сіль

Картопля, борошно, цибуля ріпчаста, сало шпик, яйця, сіль

Картопля, цибуля ріпчаста, крохмаль, олія, сіль

Запитання 4

Яка товщина розкатаного тіста для формування ПЕЛЬМЕНІВ?

варіанти відповідей

1-1,5 мм

1,5-2 мм

3-4 мм

Запитання 5

Яка маса одного пельменя напівфабрикат?

варіанти відповідей

10-12 г

12-13 г

15-18 г

Запитання 6

Яка норма води та солі для варіння на 1 кг пельменів?

варіанти відповідей

На 1 кг пельменів – 5 л води і 15 г солі

На 1 кг пельменів – 4 л води і 20 г солі

На 1 кг пельменів – 10 л води і 50 г солі

Запитання 7

Скільки штук ПЕЛЬМЕНІВ подають на порцію?

варіанти відповідей

Відпускають 5-8 шт порцію

Відпускають 10-12 шт на порцію

Відпускають 14-15 шт порцію

Запитання 8

Скільки штук МАНТ подають на порцію?

варіанти відповідей

Відпускають манти по 2 штуки на порцію

Відпускають манти по 10 штук на порцію

Відпускають манти по 5 штук на порцію

Запитання 9

Виберіть вірні висловлювання. Як підготувати сировину для виготовлення тіста? 

варіанти відповідей

Борошно просіяти                           

 Борошно підсмажити

Молоко  закип’ятити

  Яйця протерти ганчіркою

Яйця помити, або почистити сіллю. 

Запитання 10

На які свята готували вареники з сиром?

варіанти відповідей

Готували вареники з сиром на весілля, на хрестини, пригощали на толоці, обжинках і обов’язково – на масляну.

Готували вареники з сиром на весілля, хрестини, поминки, гостини, храмові свята, їх варили на толоку й обжинки, на Андрія

Запитання 11

Які продукти використовують для приготування крутого прісного тіста для вареників?

варіанти відповідей

борошно, вода, яйце, сіль, цукор

борошно, вода, сіль

борошно, вода, яйце, сіль

борошно, кефір, яйце, сіль

Запитання 12

Як приготувати тісто для вареників? 

варіанти відповідей

Борошно насипати в миску, потім влити воду, всипати сіль, додати сири яйця. Замішати тісто. Готове тісто відстає від рук і стінок посуду. Тісто залишити на 10 хвилин для набухання клейковини й надання йому еластичності.

Борошно просіяти,насипати гіркою, посередині зробити заглиблення в яке влити холодну воду з сіллю і сири збиті яйця. Замішати круте тісто. Готове тісто відстає від рук і стінок посуду. Тісто залишити на 30-40 хвилин для набухання клейковини й надання йому еластичності.

Налити в миску холодну воду, додати сіль, яйця, перемішати. До суміші додати борошно. Замішати круте тісто. Готове тісто відстає від рук і стінок посуду. Тісто готове.

Запитання 13

Які є способи формування вареників ? 

варіанти відповідей

Квадрати розміром близько 5 на 5 см

Кругла форма

Роблять із тіста джгутики, ріжуть їх на однакові частини і потім кожну окремо розкочують у коло.

Усі відповіді правильні

Запитання 14

Перерахуйте вимоги до якості вареників? 

варіанти відповідей

1.Вареники мають напівкруглу форму з добре  защіпними краями, не злипаються і не  деформуються,

2. Товщина шару тіста від 2 до 3 мм.

3. Після варіння вареники зберігають форму, не мають сторонніх присмаків і запахів. Консистенція м’яка, пухка, колір білий з кремовим відтінком. 

1.Вареники мають добре  защіпни края, не злипаються і не  деформуються,

2. Товщина шару тіста від 1 до 1,5 мм.

3. Після варіння вареники зберігають форму, не мають сторонніх присмаків і запахів. Консистенція м’яка, пухка, колір білий з кремовим відтінком. 

1.Вареники мають напівкруглу форму з добре  защіпними краями, не злипаються і не  деформуються,

2. Товщина шару тіста від 3 до 4 мм.

3. Після варіння вареники зберігають форму, не мають сторонніх присмаків і запахів. Консистенція м’яка, пухка, колір білий з кремовим відтінком. 

Запитання 15

Вареників на порцію подають

варіанти відповідей

10-12 шт

7-8 шт

5-6 шт

Запитання 16

При варінні вареники закладають у ...

варіанти відповідей

підсолений окріп

окріп

холодну воду

Запитання 17

Які продукти входять до страви "Локшина домашня?

варіанти відповідей

борошно, яйця, вода, сіль

борошно,молоко, сіль

борошно, харчова сода, яйця

Запитання 18

Тісто для налисників повинно бути

варіанти відповідей

густим

рідким

Запитання 19

Вареники – це страва із:

 

варіанти відповідей

із безопарного тіста

із прісного тіста

із дріжджового тіста

Запитання 20

Тісто для галушок перед формуванням витримують

варіанти відповідей

50 хв

20-30 хв

30-40 хв

Запитання 21

Локшину домашню підсушують при температурі

варіанти відповідей

60-80°С

 40-50°C

30-40°C

Запитання 22

Тісто для локшини домашньої витримують перед формуванням

варіанти відповідей

60 хв

20-30 хв

30-40 хв

Запитання 23

Тісто для вареників перед формуванням витримують

варіанти відповідей

20-30

30-40

40-60

Запитання 24

Тісто для вареників розкачують товщиною

варіанти відповідей

1-1,5 мм

2-3 мм

1-1,5 см

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест