Технологія приготування рідких дріжджів

Додано: 7 грудня
Предмет: Технології, 10 клас
11 запитань
Запитання 1

 Для яких потреб застосовують рідкі дріжджі

варіанти відповідей

запобіганню захворювання хліба на картопляну хворобу

для укріпления клейковини

для підвищення вологості в тісті

затримання процесу черствіння

Запитання 2

Яка повинна бути кислотність рідких дріжджів?

варіанти відповідей

 2-3.5 град

 8-13 град

 5-6.5град

Запитання 3

До складу рідких дріжджів входять

варіанти відповідей

клейстеризація крохмалю і денатурація білків для поглиблення ферментативного гідролізу

 молочнокислими бактеріями, дріжджові клітини

 дріжджів речовин (цукрів, вітамінів тощо)

Запитання 4

Яка підйомна сила рідких дріжджів по кульці

варіанти відповідей

20-35 хв

15-25 хв

12-16 хв

Запитання 5

Що таке рідкі дріжджі?

варіанти відповідей

це мікроорганізми, які належать до класу одноклітинних грибів

це водна суспензія чистої культури хлібопекарських дріжджів, одержана на

стадії сепарування культуральної рідини.


ріжджі, вирощені на водно-борошняній заварці, заквашеній до певноїкислотності гомоферментативними термофільними молочнокислими бактеріями.

Запитання 6

Рідкі дріжджі доцільно використовувати переважно у виробництві

варіанти відповідей

хліба вищого гатунку і першого

у виробництві здобних виробів

хліба з борошна другого сорту і обойного.

Запитання 7

Вологість поживного середовища, в якому знаходяться дріжджові клітини,

становить

варіанти відповідей

 82--90%

56-60%

38-45%

Запитання 8

Мета приготування заварки є


варіанти відповідей

утворення пористої структури тіста

клейстеризація крохмалю і денатурація білків для поглиблення

ферментативного гідролізу, накопичення низькомолекулярних речовин.

необхідних для живлення дріжджів.

накопичення в ній молочної кислоти, яка пригнічує розвиток нетермофільних кислотоутворюючих бактерій у дріжджах і тісті та запобігає перекисанню дріжджів.

Запитання 9

Процес приготування рідких дріжджів включає:

варіанти відповідей

один цикл (виробничий)

 три цикли(виведення заварки, розведення, виробничий)

два цикли (розведення і виробничий)

Запитання 10

Для чого цех приготування рідких дріжджів обладнують вентиляцією?

варіанти відповідей

Для видалення великої кількості діоксиду вуглецю й водяного пару, що виділяється в процесі виробництва дріжджів

Для покращення мікроклімату рідких дріжджів під час розмноження

Запитання 11

До якого виду розпушувача входять рідкі дріжджі?

варіанти відповідей

хімічний

біологічний

механічний

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест