Технологія приготування солодких страв і напоїв

Додано: 31 березня 2020
Предмет:
Тест виконано: 20 разів
12 запитань
Запитання 1

Лимони перед використанням треба підготувати так:


варіанти відповідей

миють холодною водою

миють теплою водою зі щіткою

миють водою та обливають окропом

Запитання 2

Для страви «Полуниці зі збитими вершками» потрібно використовувати вершки

варіанти відповідей

10% жирності

20% жирності

35% жирності

Запитання 3

Узвар із сухофруктів має особливість

варіанти відповідей

подається теплим

вариться, охолоджується, подається

вариться, настоюється 10-12 год на холоді та подається

Запитання 4

  Плодово-ягідні киселі готують з додаванням:


варіанти відповідей

кукурудзяного крохмалю

картопляного крохмалю

желатину

Запитання 5

 Для того щоб на поверхні киселів не утворювалась плівка, треба:


варіанти відповідей

поверхню гарячого киселю посипати цукром

поверхню охолодженого киселю посипати цукром

при охолоджені періодично помішувати

Запитання 6

  Щоб у готовому желе не було грудочок потрібно:



варіанти відповідей

масу для желе процідити

масу для желе розлити в формочки кімнатної температури

масу для желе розлити в охолоджені формочки

Запитання 7

Мус яблучний на манній крупі готують:



варіанти відповідей

з желатином

без желатина

з агаром

Запитання 8

 Самбуки готують на основі:



варіанти відповідей

відвару будь-яких плодів

із пюре будь-яких плодів та ягід

із пюре яблук, слив, абрикосів

Запитання 9

Яблука по-київськи готують шляхом:



варіанти відповідей

смаження у фритюрі

запікання з твердим сиром

запікання з яєчно-сметанною сумішшю

Запитання 10

 Для того, щоб обчищені яблука не потемніли перед тепловою обробкою, треба:



варіанти відповідей

яблука обшпарюють окропом

яблука покласти в гарячу, ледь підкислену, лимонною кислотою воду

яблука покласти в холодну, ледь підкислену, лимонною кислотою воду

Запитання 11

 При приготуванні кави чорної потрібно:



варіанти відповідей

мелену каву залити окропом, проварити 1-2 хв

мелену каву залити окропом, довести до кипіння

мелену каву залити холодною водою, довести до кипіння

Запитання 12

 Кава глясе має tº подачі:


варіанти відповідей

75-80ºС

8-10ºС

55-60ºС

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест