«Технологія приготування солодких страв і напоїв»

Додано: 1 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 86 разів
12 запитань
Запитання 1

1.    Лимони перед використанням треба підготувати так:


варіанти відповідей

а) миють холодною водою


б) миють теплою водою зі щіткою


в) миють водою та обливають окропом


Запитання 2

2.    Для страви «Полуниці зі збитими вершками» потрібно використовувати вершки:


варіанти відповідей

а) 10% жирності


б) 20% жирності


в) 35% жирності


Запитання 3

3.    Узвар із сухофруктів має особливість:


варіанти відповідей

а) подається теплим


б) вариться, охолоджується, подається


в) вариться, настоюється 10-12 год на холоді та подається


Запитання 4

4.    Плодово-ягідні киселі готують з додаванням:


варіанти відповідей

а) кукурудзяного крохмалю


б) картопляного крохмалю


в) желатину


Запитання 5

5.    Для того щоб на поверхні киселів не утворювалась плівка, треба:


варіанти відповідей

а) поверхню гарячого киселю посипати цукром


б) поверхню охолодженого киселю посипати цукром

в) при охолоджені періодично помішувати


Запитання 6

6.    Щоб у готовому желе не було грудочок потрібно:


варіанти відповідей

а) масу для желе процідити


б) масу для желе розлити в формочки кімнатної температури


в) масу для желе розлити в охолоджені формочки


Запитання 7

7.   Самбуки готують на основі:


варіанти відповідей

а) відвару будь-яких плодів


б) із пюре будь-яких плодів та ягід


в) із пюре яблук, слив, абрикосів


Запитання 8

8. Муси повинні бути:

варіанти відповідей

а) драглепористі, однорідні, прозорі


б) драглепористі, неоднорідні, непрозорі


в) драглепористі, однорідні, непрозорі


Запитання 9

9. 1.    Яблука в тісті готують шляхом:


варіанти відповідей

а) смаження у фритюрі


б) запікання з твердим сиром


в) запікання з яєчно-сметанною сумішшю


Запитання 10

10. На порцію чаю 200 мл витрачають:


варіанти відповідей

а) 20 мл заварки


б) 30 мл заварки


в) 50 мл заварки


Запитання 11

11.При приготуванні кави чорної потрібно:


варіанти відповідей

а) мелену каву залити холодною водою, довести до кипіння

б) мелену каву залити окропом, довести до кипіння


в) мелену каву залити окропом, проварити 1-2 хв


Запитання 12

12.При приготуванні какао з молоком треба:


варіанти відповідей

а) порошок какао всипати в гаряче молоко


б) порошок какао перемішати з цукром, розвести окропом, влити в гаряче молоко


в) порошок какао розвести окропом, влити в гаряче молоко з цукром


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест