Приготування салатів і холодних закусок з м`яса

Додано: 16 листопада 2020
Предмет: Я досліджую світ, 11 клас
12 запитань
Запитання 1

Який термін і умови зберігання заливних холодних страв?

варіанти відповідей

1.Температура 2-6°С 12годин

2.Температура 10-12°С 15годин

3.Температура 10-12°С 20годин

4.Температура 15-25°С 10годин

Запитання 2

При якій тепловій обробці готую паштету із печінки?

варіанти відповідей

1.Обмажують

2.Варять

3.Тушкують

2.Припускають

Запитання 3

Що використовують для прояснення м'ясного або рибного желе використовують?

варіанти відповідей

1.Подрібнені кістки

2. Подрібнені цибулю і коріння

3.Білки яєць

4. Рисову крупу

Запитання 4

5.Яка температура подавання холодних страв?

варіанти відповідей

1. 10-14°С  

2. 15-17°С 

3. 7-9°С 

3. 8-10°С 

Запитання 5

Що потрібно зробити з кисломолочним сиром перед приготуванням?

варіанти відповідей

просіяти

протерти

промити

натерти на терці

Запитання 6

Чим відрізняється холодна страва від закуски

варіанти відповідей

масою та об'ємом порції


 температурою відпуску


 оригінальністю оформлення 

Запитання 7

  Що додають у воду при варінні яєць без шкарлупи?

варіанти відповідей

 оцет, сіль


 молоко


 крохмаль.


Запитання 8

Для полегшення обробки риби осетрових порід використовують

варіанти відповідей

ошпарювання


дефростацію


фіксацію

Запитання 9

Для збереження вітамінів в овочах слід

варіанти відповідей

очищені овочі тримати в холодній воді

при тепловій обробці закладати овочі в холодну воду

при тепловій обробці закладати овочі в киплячу воду

Запитання 10

  Який спосіб теплової обробки найчастіше використовують в

 сучасній українській кухні?

варіанти відповідей

варіння

тушкування

комбінований

Запитання 11

Для чого використовують масляні суміші

варіанти відповідей

для приготування соусів


для приготування гарнірів


для приготування бутербродів

Запитання 12

Дайте назву процесу обробки страви відкритим полум’ям

варіанти відповідей

дресінг.

деглясування.

фламбування

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест