Технологія приготування соусів

Додано: 7 лютого 2023
Предмет: Технології
Тест виконано: 61 раз
20 запитань
Запитання 1

Які рідкі основи використовують для приготування холодних соусів:

варіанти відповідей

бульйон, вершки, оцет і рослинне масло

сметана, бульйон і рослинне масло

вершки, сметана і оцет

 рослинна олія і оцет

Запитання 2

Соус – це додатковий компонент страви ... 

варіанти відповідей

напіврідкої консистенції, яким поливають готову страву для поліпшення смаку та аромату; 

густої консистенції, що його використовують для тушкування страви;


напіврідкої консистенції, що його використовують під час її приготування або подають до готової страви для поліпшення смаку, аромату і зовнішнього вигляду;

 різної густини, що його використовують для приготування м’ясних та рибних тушкованих страв.

Запитання 3

Які соуси відносяться до холодних ?

варіанти відповідей

майонез, маринади і заправки;

заправки, маринади і вершки

 червоний, майонез і молочний;

білий, сметанний і молочний

Запитання 4

Чим соус червоний основний доводять до смаку?

варіанти відповідей

сіль, цукор, оцет;

сіль, спеції, виноградне вино

сіль, цукор, лимонний сік

 сіль, цукор, спеції;

Запитання 5

В якості загусника в солодких соусах можуть використовувати?

варіанти відповідей

желатин і крохмаль

пшеничне борошно

борошно і крохмаль

агар і агароїд

Запитання 6

Яка температура подачі холодних соусів?

варіанти відповідей

10-12*С

5-10*С

15-20*С

10-18*С

Запитання 7

Як рідку основу використовують для соусів?

варіанти відповідей

вершкове масло, олію, оцет;

бульйони, молоко, сметану;

всі варіанти вірні

Запитання 8

Для соусів з загусником, борошно попередньо пасерують:

варіанти відповідей

нагрівають до температури 180 градусів;

нагрівають до температури 105 – 1510 градусів.

нагрівають до температури 120 – 150 градусів;


Запитання 9

Соус білий основний готують на рідкій основі:

варіанти відповідей

бульйонах

молоці

сметана

сік

Запитання 10

Бульйон коричневий для приготування соусу готують з:

варіанти відповідей

томатом

обсмажених харчових кісток

 ягід

соусом червоним

Запитання 11

За способом приготування соуси поділяються на:

варіанти відповідей

основні, похідні

рідкі, густі

 із загусниками, без загусників

Запитання 12

Що є загусником у соусах?

варіанти відповідей

борошно

вершкове масло

крохмаль

всі варіанти вірні

Запитання 13

Маринад овочевий із томатом подають до ... 

варіанти відповідей


риби під маринадом;

борошняних страв;

трав із картоплі та круп.

Запитання 14

Як запобігти утворенню плівки на поверхні соусу?

варіанти відповідей

 Поверхню полити олією.

Поверхню посипати сіллю.

 Поверхню збризнути водою.

Покласти шматочки маргарину або масла вершкового. 

Запитання 15

Соуси приготовлені на фруктових і ягідних відварах називають:

варіанти відповідей

десертні

солодкі

закусочні

Запитання 16

Яка температура подавання гарячих соусів?

варіанти відповідей

70-80*С

50-55*С

65-70*С

45-50*С

Запитання 17

Фруктово-ягідні соуси подають до:

варіанти відповідей

морозиво

солодкі каши

фруктові салати

бабки і кекси

Запитання 18

Соус молочний солодкий подають до:

варіанти відповідей

 страв зі смаженої баранини;

круп’яних страв і сирників.

овочевих і рибних страв;

Запитання 19

Соус Бешамель готують на основі:

варіанти відповідей

сметани

вершків

молока

Запитання 20

Що є основним інгредієнтом салатного заправлення?

варіанти відповідей

рослинне масло;

вершкове масло;

оцет столовий;


оцет бальзамічний.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест