Приготування страв з риби та продуктів моря

Додано: 9 лютого 2023
Предмет: Технології
Тест виконано: 5 разів
10 запитань
Запитання 1

Яку рибу варять цілою?

варіанти відповідей

Судак

Минтай

Щука

Карась

Запитання 2

Аби визначити готовність відвареної риби, її проколюють куховарською голкою ... .

варіанти відповідей

у найтовщій частині – має виділятися рожевий сік;

у найтовщій частині – має виділятися сік коричневого кольору.

у середній частині – має виділятися червоний сік;

у найтовщій частині – має виділятися прозорий сік;

Запитання 3

Як розбирають рибу для смаження в тісті «кляр»?

варіанти відповідей

На філе зі шкірою та реберними кістками.

На філе зі шкірою без кісток.

На філе без шкіри і без кісток.

На кругляки. 

Запитання 4

Щоб смажена риба не кришилася, перед смаженням рибу слід ... .

варіанти відповідей

посолити за 10–15 хвилин;

витримати 10–15 хвилин у 3%-вому розчині оцту;

витримати 20–30 хвилин у холодній воді;

Запитання 5

Який продукт надає пікантності рибним тушкованим стравам?

варіанти відповідей


Гвоздика.

Корінь петрушки.

Тертий мускатний горіх.

Лавровий лист.

Запитання 6

Які соуси рекомендують для жирної риби? 

варіанти відповідей

Яєчно-масляні (польський та голландський).

Сметанні.

Кислуваті (томатний, цибулевий та білий).

Грибні.

Запитання 7

За якої температури запікають рибу в жаровій шафі?

варіанти відповідей

250–280 °С.

180–200 °С.

200–210 °С. 

150–180 °С.

Запитання 8

Що слід додати під час варіння океанічної та морської риби, яка має специфічний запах і присмак?

варіанти відповідей

Базилік.

Бад’ян. 

Огірковий розсіл, кріп або свіжий солодкий перець.

Кардамон.

Запитання 9

Яку рибу смажать у фритюрі?

варіанти відповідей

Карась.

Лящ.

Сазан.

Короп.

Запитання 10

Які втрати маси риби під час запікання?

варіанти відповідей

35–40%.

20–27%.

15–18%.

30–35%.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест