Технологія приготування соусів (4 розряд)

Додано: 5 квітня 2021
Предмет: Технології
Тест виконано: 487 разів
25 запитань
Запитання 1

Соуси використовують:

варіанти відповідей

у процесі приготування страв

для подавання до готової страви

як самостійну страву

для поліпшення смаку, аромату

Запитання 2

Бульйон коричневий готують:

варіанти відповідей

з томатом

з обсмажених кісток

з соусом червоним

Запитання 3

Рідкою основою соусу білого основного є:

варіанти відповідей

бульйони

сметана

молоко

вода

Запитання 4

Соуси "защіплюють" вершковим маслом або маргарином:

варіанти відповідей

для поліпшення смаку

для отримання потрібної консистенції

щоб на поверхні не утворилась плівка

Запитання 5

У якості загуснику в процесі приготування соусів використовують:

варіанти відповідей

крохмаль

борошно і крохмаль

масло

борошно

желатин

Запитання 6

Соуси середньої густини використовують для...

варіанти відповідей

поливання і тушкування страв

запікання і додавання в овочеві страви і начинки

фарширування

Запитання 7

Лимонну кислоту до білих соусів додають для ...

варіанти відповідей

поліпшення смаку, що сприяє кращому засвоєнню їжі

поліпшення консистенції соусу

збереження білого кольору соусу

Запитання 8

Термін зберігання сметанних соусів при температурі 75⁰С становить ...

варіанти відповідей

до 45 хв

до 2 год

до 6 год

Запитання 9

До соусів із загусниками належать:

варіанти відповідей

Майонез із корнішонами

Соус маринад

Сметанний з томатом

Грибний

Томатний з овочами

Запитання 10

Маринад овочевий із томатом подають до ... .

варіанти відповідей

борошняних страв

риби під маринадом

відварених м’ясних страв

страв із картоплі та круп

Запитання 11

Біле сухе вино входить до рецептури ... соусу.

варіанти відповідей

білого основного

парового

польського 

сметанного

Запитання 12

Для приготування тюфтельок використовують соус:

варіанти відповідей

Паровий

Білий основний

Молочний із цибулею

Сметанний із томатом

Запитання 13

До якого соусу входить такий набір продуктів: олія, яйце (жовтки), гірчиця столова, цукор, оцет? 

варіанти відповідей

Білий з яйцем

Білий основний

Салатна заправка

Майонез 

Запитання 14

Майонез і салатні заправки зберігають у керамічному або емальованому посуді за температури не вище за 4–8 °С упродовж ... .

варіанти відповідей

24 год

2–3 діб

3–4 діб 

5–7 діб 

Запитання 15

До страв з котлетної маси і круп доцільно порекомендувати соус ... .

варіанти відповідей

Майонез

Білий основний

Грибний кисло-солодкий

Білий з розсолом

Запитання 16

Абрикосовий соус подають до ... .

варіанти відповідей

Круп'яних страв

Солодких страв

Фруктових салатів

Борошняних виробів

Запитання 17

При виготовленні солодкого соусу в якості загусника використовують:

варіанти відповідей
Запитання 18

Заправку для салату готують з такої сировини:

варіанти відповідей

Олія, вода кип'ячена, сіль, оцет

Олія, сіль, перець, цукор

Олія, сіль, цукор, оцет, перець

Запитання 19

Маса соусу на порцію

варіанти відповідей

75, 100, 125

75, 100

75, 100, 125, іноді 25

Запитання 20

Фюме - це:

варіанти відповідей

Охолоджений бульйон

Концентрований коричневий бульйон

Концентрований соус

Концентрований рибний бульйон

Запитання 21

Температура обсмажування борошна для червоної пасеровки:

варіанти відповідей

110-120°C

150-160°C

220°C

Запитання 22

Прянощі до соусів гарячих додаються:

варіанти відповідей

  За 5 хв. до закінчення варіння

За 10-15 хв. до закінчення варіння

Після закінчення варіння

Запитання 23

 Бульйони будуть каламутними, якщо:

варіанти відповідей

Використали сировину з великим вмістом жиру, який своєчасно не видалили

Процес варіння бульйону відбувався при безперервному бурхливому кипінні

Сировину перед використанням не обсмажили

Бульйон посолили

Запитання 24

До соусів на бульйонах належать:

варіанти відповідей

Томатний з грибами

Білий з яйцем

Сметанний натуральний

Журавлиновий

Паровий

Запитання 25

Для молочного загусником є:

варіанти відповідей

біла жирова борошняна пасеровка

крохмаль

вершки

біла суха борошняна пасеровка

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест