Солодкі страви і напої

Додано: 5 квітня 2021
Предмет: Технології
Тест виконано: 263 рази
12 запитань
Запитання 1

1. Назвіть температуру подавання холодних солодких страв.

варіанти відповідей

15-20*С

10-14 *С

5-10*С

Запитання 2

2. Назвіть температуру подавання гарячих солодких страв.

варіанти відповідей

45 *С

35*С

55*С

Запитання 3

3. Який кисіль готують із кукурудзяним крохмалем?

варіанти відповідей

молочний

із вишень

із рівню

із яблук

Запитання 4

4. При якій температурі подають узвари і компоти?

варіанти відповідей

12-15*С

10-12*С

15-18*С

Запитання 5

5. Якою водою замочують желатин для приготування желе?

варіанти відповідей

теплою

гарячою

холодною

Запитання 6

6. Що слід зробити, щоб очищені та нарізані яблука не потемніли?

варіанти відповідей

збризнути розчином солі

збризнути кислотою

збризнути розчином цукру

Запитання 7

7. Як довго варять кисіль на картопляному крохмалі?

варіанти відповідей

2-5 хв.

1-2 хв.

5-7 хв.

Запитання 8

8. Якщо перед варінням мелену каву підсмажити і додати до неї кілька кристаликів кухонної солі, аромат кави ... .

варіанти відповідей

погіршиться

поліпшится

не зміниться

Запитання 9

9. До гарячих страв відносять.....

варіанти відповідей

кисіль

яблука печені

компот

Запитання 10

10. Який термін реалізації завареного чаю?

варіанти відповідей

одна година

дві години

40 хв.

Запитання 11

11. Для поліпшення смаку какао треба додати...

варіанти відповідей

цукор

корицю

краплини лимонного соку

Запитання 12

12. Чому не можна використовувати алюмінєвий посуд і інвентар при приготуванні солодких страв?

варіанти відповідей

зміниться смак страви

погіршиться смак страви

зміниться колір і з'явиться неприємний присмак металу

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест