Технологія приготування страв.Гарячи напої.

Додано: 19 лютого
Предмет: Технології, 5 клас
11 запитань
Запитання 1

До харчових продуктів рослинного походження належать:

варіанти відповідей

картопля

капуста

м'ясо

риба

Запитання 2

До харчових продуктів тваринного походження належать:

варіанти відповідей

молоко

яйця

гречка

абрикоси

Запитання 3

Які продукти належать до овочів?

варіанти відповідей

горіхи ,морква,яблука

цибуля,огірки, чорниця

капуста,картопля,помідор

Запитання 4

До м"ясних продуктів належать

варіанти відповідей

хліб,твердий сир,ковбаса рублена

сардельки"дитяча",печінковий паштет,котлета "київська"

Запитання 5

Сервірування столу - це

варіанти відповідей

гарно оформлений та розписаний посуд

прикрашання столу квітами

підготовка й оформлення його до споживання їжі

прикрашання столу серветками

Запитання 6

Столовий посуд - це

варіанти відповідей

посуд для приготування їжі

 посуд для збереження їжі

посуд, що слугує для подавання та споживання страв

одноразовий посуд

Запитання 7

Що таке етикет за столом?

варіанти відповідей

правила розміщення столових приборів на столі

порядок подачі страв і напоїв

порядок розсадження людей за столом

установлені норми поведінки та правила ввічливості людей під час прийому їжі

Запитання 8

До гарячих напоїв відносяться

варіанти відповідей

чай, лимонад, кава

 чай, кава, коктейль;

чай, кава, какао 

Запитання 9

Гарячі напої

варіанти відповідей

зберігають тривалий час

готують перед вживанням 


заварюють заздалегідь

Запитання 10

Батьківщиною чаю вважається

варіанти відповідей

Японія

 Індія


Кітай

 Украіна

Запитання 11

Зелений чай отримують

варіанти відповідей

з квітів


з верхніх листочків куща

з бруньок

 з нижніх листочків куща

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест