Технологія приготування страв з борошна

Додано: 4 листопада
Предмет:
12 запитань
Запитання 1

До біологічних розпушувачів належать:

варіанти відповідей

дріжджі

сода

вуглекислий амоній

агар-агар

Запитання 2

Компонент борошна, який надає тісту пружності і еластичності, називається:

варіанти відповідей

крупчатка

клейковина

фермент

Запитання 3

Газоутворююча здатність борошна — це:

варіанти відповідей

утримання в тісті вуглекислого газу, що утворюється при бродінні

утворення тіста з певними фізичними властивостями

утворення вуглекислого газу при бродінні дріжджового тіста

Запитання 4

Опарний спосіб приготування тіста застосовують для виробів:

варіанти відповідей

Для здобних виробів

для вареників

бісквіт

Запитання 5

Технологічний процес приготування виробів із дріжджового тіста складається з таких операцій:

варіанти відповідей

підготовки продуктів, замішування тіста, бродіння, обминання, поділу на шматочки, вистоювання, порціонування, формування, вистоювання, змащування, випікання

підготовки продуктів, замішування тіста, бродіння, обминання, формування, змащу вання, випікання

підготовки компонентів, замішування тіста, бродіння та обминання

Запитання 6

Тісто для млинців і оладок готують:

варіанти відповідей

опарним способом рідкої консистенції

безопарним способом рідкої консистенції

безопарним способом густої консистенції

всі відповіді вірні

Запитання 7

Тісто для пельменів вважається готовим, якщо при натискуванні:


варіанти відповідей

не утворюється заглиблення

утворюється заглиблення

утворюється заглиблення, яке відновлюється

Запитання 8

Для чого, перед використанням борошно просіюють через спеціальні просіювачі або вручну?


варіанти відповідей

видаляються грудочки й сторонні домішки

борошно збагачується киснем повітря

щоб полегшити заміс тіста

покращує якість тіста й сприяє кращому підніманню

Запитання 9

Як довго потрібно витримати тісто для вареників із пшеничного борошна перед формуванням для набухання клейковини?

варіанти відповідей

30–40 хвилин.

50–60 хвилин.

20–25 хвилин.

Запитання 10

Для яких виробів готують рідке тісто?

варіанти відповідей

млинці

оладки

вареники

пиріжки

галушки

Запитання 11

Які вироби не готують з опарного дріжджового тіста?

варіанти відповідей

Пончики

Млинці

Ватрушки

Кулічі

Чебуреки

Запитання 12

Яка оптимальна температура для підняття дріжджового тіста?

варіанти відповідей

26-32 ºС;  

32-36 ºС;

35-40 ºС.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест