Технологія приготування страв з круп, бобових та макаронних виробів

Додано: 4 листопада 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 299 разів
26 запитань
Запитання 1

Крупу " Артек" дістають шляхом подрібнення...

варіанти відповідей

Ячменю

Пшениці

Вівса

Запитання 2

З ячменю виробляють крупи...

варіанти відповідей

Перлову і ячну

Полтавську і манку

Пластівці геркулес, артек

Запитання 3

Які крупи перед варінням не промивають

варіанти відповідей

Манну, гречку, і крупи з розколотих зерен

Рис, пшоно

Манну

Запитання 4

Скількома способами можна приготувати рисову розсипчасту кашу

варіанти відповідей

Одним

Двома

Трьома

Запитання 5

Каша якої консистенції готується для подальшого приготування виробів з каш?

варіанти відповідей

Розсипчастої

В'язкої

Рідкої

Запитання 6

Приварок це....

варіанти відповідей

Збільшення маси і об'єму крупи

Зміна консистенції каші

Запитання 7

Перед приготуванням бобові замочують у воді для того, щоб...

варіанти відповідей

Промити їх

Прискорити тривалість теплової обробки

Запитання 8

Макаронні вироби варять ....

варіанти відповідей

Двома способами

Одним способом

Трьома способами

Запитання 9

Для того, щоб зварити макаронні вироби не зливним способом беруть води...

варіанти відповідей

0,5-1л

2-3л

5-6л

Запитання 10

Для приготування макаронника макаронні вироби варять...

варіанти відповідей

Зливним способом

Не зливним способом

Запитання 11

Яка паніровка використовується при приготуванні котлет манних?

варіанти відповідей

Борошно

Сухарі

Льжзон+ сухарі

Запитання 12

При якій температурі вводять яйця в в'язку кашу при приготуванні запіканки рисової?

варіанти відповідей

60-70С

40-50С

80С

Запитання 13

Лист для приготування запіканки пшоняної змазують

варіанти відповідей

Жиром

Сухарями

Жиром+ сухарі

Запитання 14

Для приготування крупника кашу варять ...

варіанти відповідей

Розсипчасту

В'язку

Рідку

Запитання 15

Запечені страви з круп перед варінням змащують....

варіанти відповідей

Яйцем

Сметаною+яйця

Жиром

Запитання 16

Бабки від запіканки відрізняються...

варіанти відповідей

Вмістом збитих білків

Вмістом розтертих яєць з цукром

Способом запікання

Запитання 17

Вироби з каш подають...

варіанти відповідей

На мілкій столовій тарлці

В глибокій столовій тарілці

В порційній сковорідці

Запитання 18

Бобові перед варінням замочують у воді на ...

варіанти відповідей

Холодній воді на 5-8 год

Холодній воді на 4 год

Теплій воді на 8 год

Запитання 19

Для приготування горохлянки горох варять у....

варіанти відповідей

Воді

Воді, а потім заливають молоком

Молоці

Запитання 20

Страву локшинник з кисломолочним сиром подають ....

варіанти відповідей

Молоком

Солодким соусом

Маслом вершковим і солодким соусом або сметаною

Запитання 21

Яку начинку використовують для приготування макаронника?

варіанти відповідей

Сир кисломолочний

М'ясо або субпродукти

Тушкована капуста

Запитання 22

Страви з круп, бобових, макаронних виробів реалізують протягом...

варіанти відповідей

3 год

2 год

4 год

Запитання 23

При замочуванні маса бобових збільшується в ....

варіанти відповідей

3 рази

2 рази

4 рази

Запитання 24

Яку з вказаних круп ошпарюють окропом?

варіанти відповідей

Перлову

Гречку

Пшоно

Запитання 25

Для варіння макаронних виробів зливним способом на 1 кг макаронів беруть. ..

варіанти відповідей

5-6 л води

3-4 л води

2-3 л води

Запитання 26

Коли солять бобові?

варіанти відповідей

На початку

Під час варіння

В кінці варіння

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест