Технологія приготування страв з овочів.

Додано: 6 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 45 разів
18 запитань
Запитання 1

Крохмаль, що міститься в овочах при температурі 55-70 º С:



варіанти відповідей

клейстеризуется

утворює хлорофіл

утворює карамель

Запитання 2

Картопляне пюре складається з наступних компонентів:



варіанти відповідей

вода, молоко, сіль,

молоко, вершкове масло

вода, молоко, яйця, сіль

Запитання 3

Картопля відварна відпускають:



варіанти відповідей

поливають розтопленим вершковим маслом, посипають зеленню

поливають підливою, посипають панірувальними сухарями

поливають водою від варіння картоплі, додають лавровий лист

Запитання 4

При приготуванні картопляного пюре треба виконувати такі операції:



варіанти відповідей

зварити, злити відвар, протерти, додати молоко, жир, яйця, збити

зварити, злити відвар, протерти, додати жир, молоко, збити

зварити, злити відвар, підсушити, протерти, додати жир, молоко, збити

Запитання 5

Для картопляного пюре використовують таке молоко:


варіанти відповідей

можна холодне кип’ячене

гаряче кип’ячене

тепле кип’ячене

Запитання 6

При смаженні нарізаної сирої картоплі її солять так:



варіанти відповідей

у кінці смаження

у середині смаження

на початку смаження

Запитання 7

Цибулю фрі для смаження треба підготувати так:



варіанти відповідей

нарізати кільцями і обкачати у борошні

нарізати півкільцями і обкачати у борошні

нарізати кільцями

Запитання 8

Смажені кабачки будуть тверді, якщо:



варіанти відповідей

після смаження не довести до готовності у жаровій шафі

кружальця або скибочки перед смаженням посолити

кружальця або скибочки перед смаженням посолити та запанірувати у борошні

Запитання 9

Для приготування картоплі "пай" її нарізають

варіанти відповідей

кубиками    


соломкою

брусочками

Запитання 10

Для смаження овочів у фритюрі краще використовувати

варіанти відповідей

Масло коров’яче

 

Вершки

Суміш жирів

Запитання 11

Картоплю нарізану брусочками, часточками, кубиками і смажену у фритюрі називають

варіанти відповідей

 пай   

смажена картопля

картопля фрі

Запитання 12

При приготуванні страви рагу з овочів чи можна замінювати відсутність того чи іншого овоча зазначеного в рецептурі?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 13

У разі бракеражу тушкованих овочів куштують 

варіанти відповідей

окремо овочі і соус

не має значення

овочі і соус разом

Запитання 14

Простий гарнір це

варіанти відповідей

плов

рис і тушкована капуста

 рис

Запитання 15

Яка вага основного гарніру?


варіанти відповідей

100-150 гр.

75—100 гр

Запитання 16

Яка вага додаткового гарніру?


варіанти відповідей

50—75 гр.

75-100гр.

Запитання 17

До страв з жирного м'яса і птиці використовують 

варіанти відповідей

більш гострі гарніри

гарніри з ніжним смаком

Запитання 18

Під час теплової обробки маса овочів зменшується, тому що

варіанти відповідей

втрачають рідину

втрачають клітковину

 втрачають вітаміни

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест