Технологія приготування страв з птиці

Додано: 16 лютого 2021
Предмет:
Тест виконано: 57 разів
12 запитань
Запитання 1

Що відбувається з колагеновими волокнами під час теплової обробки?

варіанти відповідей

Деформуються

Змінюється колір

Збільшуються в об’ємі

Не зазнають змін

Запитання 2

Від чого залежить тривалість розм’якшення волокон?

варіанти відповідей

Від якості колагену


Від кількості колагену


Від кількості глютину та його стійкості


Від колагену та глютину разом 

Запитання 3

Чому вироби необхідно смажити на добре розігрітій сковорідці?

варіанти відповідей

Для надання специфічного смаку

Щоб уникнути втрат клітинного соку

Щоб вироби мали рум’яну кірочку

Щоб жир не розбризкувався

Запитання 4

За рахунок яких речовин кірочка має золотисте забарвлення?

варіанти відповідей

Карамелізації речовин

Денатурації білка

Деформації волокон

Мелаїдинових утворень

Запитання 5

Птицю для варення закладають у яке середовище?

варіанти відповідей

Киплячу воду

Холодну воду

Гарячу воду

Не має значення

Запитання 6

Що додають при варці птиці для покращення смаку та аромату?

варіанти відповідей

Моркву

Біле коріння, цибулю, моркву

Цибулю, моркву

Спеції

Запитання 7

Що необхідно зробити з порційними відварними шматочками птиці перед подачею?

варіанти відповідей

Припустити


Відварити


Довести до кипіння в бульйоні


Скласти в каструлю

Запитання 8

Шніцель столичний має паніровку:

варіанти відповідей

сухарі


льєзон та сухарі


хлібну


тісто - кляр

Запитання 9

Які порційні страви готують з філе птиці?

варіанти відповідей

котлета натуральна 

шніцель столичний;


котлета – по київські


ростбіф

Запитання 10

Підберіть гарнір до страви Котлета по київські.

варіанти відповідей

Картопля фрі

Макарони відварні

Рис припущений

Картопляне пюре

Запитання 11

Вкажіть тушковані страви з птиці

варіанти відповідей

Плов

Рагу з овочами

Качка по-селянському

Котлета фарширована

Запитання 12

Яка мета додавання томатної пасти для тушкування страв з птиці?

варіанти відповідей

Розм’якшення


Кольору


Покращення зовнішнього вигляду


Збільшення соковитості

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест