Технологія приготування страв з яєць

Тест створено для закріплення знань учнів 6 класу за проєктом "Страви з яєць"

Додано: 22 квітня
Предмет: Технології, 6 клас
12 запитань
Запитання 1

За способом теплової обробки страви з яєць поділяють на :

варіанти відповідей

Варені, смажені та запечені

Запечені, в мішечок ,омлет

Варені,смажені, в смятку

Запитання 2

Щоб приготувати яйця, зварені в "мішечок", їх треба варити:

варіанти відповідей

2-3 хв. з моменту закипання

4-5 хв. з моменту закипання

8-10 хв. з моменту закипання

Запитання 3

Обери серед ілюстрацій яйцо пашот.

варіанти відповідей
Запитання 4

1.Якої температури мають бути яйця для приготування омлетів?


варіанти відповідей

Охолоджені

Кімнатної температури

Злегка підігріті

Запитання 5

При варінні у шкаралупі яйця найкраще опускатити...

варіанти відповідей

У холодну підсолену воду

У гарячу підкислену воду

Без різниці

Запитання 6

1.Яким може бути омлет за технологією приготування?


варіанти відповідей

Змішаний

Фарширований

Запечений

Натуральний

Запитання 7

1.Яйця яких птахів, найчастіше використовують для приготування страв?

варіанти відповідей

Кури, перепілки, качки, страуси

Голуби, горобц, кури, качки

Страуси, індикі, перепілки, гуси

Голуби, страуси, качки. кури

Запитання 8

Для чого зварені яйця швидко занурюють у холодну воду?

варіанти відповідей

Щоб змішалися жовток і білок

Щоб жовток не потемнів

Щоб легше було обчищати шкаралупу

Запитання 9

Що додають у воду для варіння яєць без шкаралупи?

варіанти відповідей

Оцет, соду

Сіль, оцет

Соду, сіль

Сіль, цукор

Запитання 10

Мішану яєчню також називають...

варіанти відповідей

Бовтанка

Фріттата

Ому-соба

Скрамбл

Запитання 11

Як можна зрозуміти не розбиваючи яйце, яке саме свіже?

варіанти відповідей
Запитання 12

Як називається ця страва з яєць?

варіанти відповідей

омлет

омурайсу

фрітата

пряження

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест