Технологія приготування страв з яєць. Правила подавання. Вимоги до якості

Яйця здавна були традиційною слов’янською їжею. Вони є символом відро­дження природи і весни, тому жоден Великдень не обходиться без крашанок та писанок, а Великодні частування завжди починалися із свяченого яйця.

Після опанування теми учень повинен знати; технологію приготування та відпуск страв з яєць. Вимоги до якості.


10 запитань
Запитання 1

1.         По тепловій обробці страви з яєць бувають:



варіанти відповідей

а) смажені

б) бланшовані

в) тушковані

Запитання 2

Під час теплової обробки білок і жовток:



варіанти відповідей

а) клейстеризуються

б) зсідається

в) денатуруються

Запитання 3

Тривалість варіння яєць «в мішечок»:



варіанти відповідей

в) 4-5 хвилин

а) 2-3 хвилини

б) 7-8 хвилин

Запитання 4

Тривалість варіння яєць в круту:


варіанти відповідей

а) 8-10 хвилин

б) 11-12 хвилин

в) 4-5 хвилин

Запитання 5

Для варіння яйця закладають у:




варіанти відповідей

а) холодну воду

б) теплу

в) киплячу

Запитання 6

У яєць, зварених «в мішечок», білок і жовток:



варіанти відповідей

а) напіврідкий

б) повністю загусають

в) рідкі

Запитання 7

Страви з яєць зберігають:

                          

варіанти відповідей

а) 1-2 години   

 б) 5-6 годин    

 в) не підлягають зберіганню

Запитання 8

Яйце – продукт дуже високої харчової і біологічної цінності, в основному це:

варіанти відповідей

а) вітамінний продукт;

б) білковий продукт;

в) енергетичний продукт.

Запитання 9

На чому краще готувати смажені страви з яєць

варіанти відповідей

на вершковому маслі

маргарині

тваринних топлених жирах

Запитання 10

У чому промувають яйця з другій ванні при санітарній обробці

варіанти відповідей

у розчині кальцинованої соди

у розчині хлорного вапна

у проточній воді

у гарячій проточній воді

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест