«Технологія приготування тіста та виробів з нього»

Додано: 2 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 504 рази
12 запитань
Запитання 1

  Яке борошно буде кориснішим для організму людини:

варіанти відповідей

а) першого сорту

б) вищого сорту

в) обойне

Запитання 2

 Біологічні розпушувачі – це:

варіанти відповідей

а) сода і вуглекислий амоній

б) дріжджі

в) збивання продукту

Запитання 3

Розпушувачі застосовують для того щоб:

варіанти відповідей

а) вироби були пухкими

б) поліпшити смакові властивості

в) збільшити вихід на порцію

Запитання 4

Основною сировиною для приготування дріжджового тіста є:

варіанти відповідей

а) борошно, вода, сіль, дріжджі, цукор

б) борошно, вода, цукор

в) борошно, цукор, молоко

Запитання 5

Дріжджове тісто готують:

варіанти відповідей

а) 1 способом

б) 2 способами

в) 3 способами

Запитання 6

Для замішування дріжджового тіста воду підігрівають до температури:

варіанти відповідей

а) 35 - 40оС

б) 50 - 60оС

в) 70 - 75оС

Запитання 7

Із скількох етапів складається приготування тіста дріжджового опарного:

варіанти відповідей

а) одного

б) двох

в) трьох

Запитання 8

Якої консистенції готують тісто для виробів смажених у фритюрі:

варіанти відповідей

а) такої ж як, тісто дріжджове безопарне

б) м’якішої консистенції ніж тісто дріжджове

в) густішої консистенції ніж тісто дріжджове безопарне

Запитання 9

Як визначити готовність опари:

варіанти відповідей

а) за зовнішнім виглядом

б) на смак

в) пробним смаженням

Запитання 10

Під час теплової обробки на виробах утворюються рум’яна кірочка завдяки:

варіанти відповідей

а) карамелізації цукрів

б) декстринізації крохмалю

в) денатурації білків

Запитання 11

При випіканні вироби зменшуються в масі, цей процес називається:

варіанти відповідей

а) упіканням

б) усиханням

в) витримуванням

Запитання 12

Готують вироби з тіста в:

варіанти відповідей

а) холодному цеху

б) гарячому цеху

в) кондитерському цеху

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест