Технологія приготування вафельного тіста

Додано: 8 листопада 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 350 разів
20 запитань
Запитання 1

Для приготування вафельного прісного тіста потрібна така сировина:

варіанти відповідей

борошно, яйця, сіль, сода, вода;   

борошно, жир, цукор, вода

Запитання 2

При приготуванні вафельного тіста першими збивають продукти:

варіанти відповідей

яйця, сіль, сода, вода

вода, сіль, борошно

Запитання 3

Борошно при приготуванні вафельного прісного тіста додається

варіанти відповідей

в 1 прийом але поступово

в декілька прийомів

Запитання 4

На початковому етапі приготування вафельного тіста додають

варіанти відповідей

100% води

50% води

Запитання 5

Температура вафельного тіста має бути:

варіанти відповідей

45°С

20°С

Запитання 6

Консистенція готового вафельного тіста

варіанти відповідей

пастоподібна;

сметаноподібна

Запитання 7

Для випікання вафельного н/ф вафельницю нагрівають до температури

варіанти відповідей

170°С

220°С

Запитання 8

Тісто на поверхню нагрівача наливають

варіанти відповідей

по центру

в центр і по краях

Запитання 9

Вафельний лист випікається

варіанти відповідей

2-3хв

8-10хв

Запитання 10

Вилив, що утворюється в процесі випікання використовують

варіанти відповідей

для приготування крихти;

використовують для наступної порції тіста

Запитання 11

Прісні вафельні листи після випікання охолоджують

варіанти відповідей

склавши стосиком

на решітках по одному

Запитання 12

За вимогами до якості вафельний н/ф має такі ознаки

варіанти відповідей

листи з чіткім малюнком, колір світло-жовтий, консистенція суха, крихка

листи з пухирцями на поверхні, плямисто-жовтого кольору, консистенція пухка

Запитання 13

Причиною прилипання вафельних листів до поверхні вафельниці може бути:

варіанти відповідей

відсутність або занижена кількість жовтків

слабка клейковина борошна

Запитання 14

Вафельне цукрове тісто відрізняється від прісного наявністю таких продуктів як:

варіанти відповідей

борошно, жовтки, вода

маргарин, цукор, цукрова пудра

Запитання 15

При приготуванні вафельного цукрового тіста, останніми додають

варіанти відповідей

маргарин і ванільну пудру

воду і соду

Запитання 16

Причиною поганої пористості і розпливчастого малюнку на поверхні вафельного н/ф може бути:

варіанти відповідей

низька температура випікання

висока температура випікання

Запитання 17

Маргарин перед додаванням у тісто

варіанти відповідей

розтоплюють

охолоджують

Запитання 18

Цукровий вафельний н\ф у гарячому стані має

варіанти відповідей

пластичність

крихкість

Запитання 19

Колір готового вафельного цукрового тіста

варіанти відповідей

світло-жовтий

світло- коричневий

Запитання 20

Вміст клейковини для приготування вафельного тіста становить

варіанти відповідей

30%

26%

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест