Технологія приготування заправних перших страв

Додано: 23 березня 2021
Предмет:
Тест виконано: 140 разів
12 запитань
Запитання 1

На які дві групи поділяють супи за температурою подавання?


варіанти відповідей

гарячі і теплі

теплі і холодні

гарячі і холодні.

Запитання 2

Де готують перші страви?


варіанти відповідей

у суповому відділенні гарячого цеху

у соусному відділені гарячого цеху

обидва варіанти вірні.

Запитання 3

До якого способу теплової обробки відноситься пасерування?


варіанти відповідей

основний

комбінований

допоміжний

Запитання 4

 Чому при приготуванні овочево-томатної пасеровки, томат вводять лише після пасерування всіх інших овочів?


варіанти відповідей

томат перешкоджає розм'якшенню овочів 

тому, що томат змінить колір овочів

тому, що томат змінить смак овочів.

Запитання 5

Які овочі входять в овочеву пасеровку?


варіанти відповідей

цибуя ріпчаста      

біле коріння (петрушка, селера, пастернак)     

томати

огірки свіжі

морква     

Запитання 6

Спасероване на жирі борошно розводять лише 

варіанти відповідей

гарячим бульйоном 

холодним бульйоном

Запитання 7

Як підготувати томат при приготуванні овочево-томатної пасеровки?


варіанти відповідей

розвести водою  

добре поперчити

підсолодити

розмастити по сковорідці і підсушити

Запитання 8

Бульйон –це:

варіанти відповідей

відвар з овочів

відвар з м’яса, кісток, риби, крупи

відвар з м’яса, кісток, риби, сільськогосподарської птиці з додаванням білого коріння.

Запитання 9

З чого варять бульйон з птиці?


варіанти відповідей

з печінки

з шкіри

з кісток, потрухів (крім печінки) і цілих заправлених тушок.

Запитання 10

З яких грибів варять грибний бульйон?


варіанти відповідей

з сушених різних розмірів

зі свіжих

обидва варіанти вірні.

Запитання 11

Які кістки не варто використовувати для приготування прозорих супів (бульйонів)?


варіанти відповідей

реберні

хребетні

суглобові.

Запитання 12

Чим можна прояснити помутнівший бульйон?


варіанти відповідей

натертою цибулею

морквою з яєчним білком

яєчним білком з цукром.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест