Хімічний склад продуктів харчування ( Технології Кухар-11)

Технологічні поняття, хімічний склад продуктів харчування, якість продуктів харчування, консервування продуктів

Додано: 18 березня 2021
Предмет:
Тест виконано: 145 разів
20 запитань
Запитання 1

Технологічний процес це:

варіанти відповідей

перетворення сировини на готову продукцію

перетворення сировини на напівфабрикат

перетворення напівфабриката на готову продукцію

Запитання 2

Напівфабрикати мають різний ступень готовності залежно від:

варіанти відповідей

способу обробки

виду продукту

властивостей продукту

Запитання 3

Кулінарний виріб відрізняється від страви:

варіанти відповідей

зовнішнім виглядом

вмістом продуктів

незначною додатковою обробкою

Запитання 4

Продукти приймають за:

варіанти відповідей

якістю і кількістю

смаком

зовнішнім виглядом

Запитання 5

Вкажіть, із яких стадій складається технологічний процес:

варіанти відповідей

 механічна і теплова обробка сировини

механічна, теплова обробка сировини, приготування, зберігання їжі та

організація її споживання

 механічна і теплова обробка сировини та приготування страв

 механічна обробка сировини і приготування напівфабрикатів

Запитання 6

На які групи поділяють речовини, які містяться у продуктах харчування, за хімічним складом?

варіанти відповідей

неорганічні

органічні

фізичні

хімічні

Запитання 7

Які речовини відносять до органічних?

варіанти відповідей

вода, мінеральні речовини

білки, жири, вуглеводи

вітаміни, ферменти

вода, мінеральні речовини, вітаміни, ферменти

Запитання 8

До мікроелементів відносять:

варіанти відповідей

кальцій, фосфор, магній, залізо

калій, натрій, хлор, сірка

мідь, йод, фтор, цинк

свинець, олово, ртуть

Запитання 9

До мікроелементів належать:

варіанти відповідей

мідь, кобальт, йод, фтор

нікель, марганець,цинк, хром

кальцій, калій,фосфор, магній

свинець, олово, ртуть, радіоактивні елементи

Запитання 10

Яка загальна добова потреба організму дорослої людини в мінеральних речовинах?

варіанти відповідей

13,6 - 21 г

16,6 - 22 г

12,5 -19 г

Запитання 11

Які продукти харчування містять повноцінні білки?

варіанти відповідей

білки м"яса, молока, риби, яєць

білки борошна, крупів, кісток тварин

Запитання 12

На які групи поділяють вітаміни залежно від їх розчинності?

варіанти відповідей

нерозчинні

водорозчинні

жиророзчинні

напіврозчинні

Запитання 13

До водорозчинних вітамінів належать:

варіанти відповідей

А, D, E, K

C, групи B, P, PP

A, C, B, P

Запитання 14

Фітонциди - це речовини, які мають

варіанти відповідей

терпкий смак

бактерицидні властивості

різкий запах і гіркий смак

зумовлюють колір продуктів

Запитання 15

До методів консервування харчових продуктів належать:

варіанти відповідей

Фізичні

Фізико-хімічні

Біохімічні

Хімічні

Запитання 16

До фізичних методів консервування належать:

варіанти відповідей

соління, квашення

пастерізація, стерилізація

коптіння, сушіння

охолодження, заморожування

Запитання 17

Показники якості поділяють на:

варіанти відповідей

органолептичні

фізико-хімічні

мікробіологічні

біологічні

фізичні

Запитання 18

Органолептичним методом визначають:

варіанти відповідей

смак, колір, запах, консистенцію, зовнішній вигляд

наявність хвороботворних мікробів

щільність, масову частку води, цукру, солі

Запитання 19

До мікробіологічних показників якості належать:

варіанти відповідей

форма, колір, смак, запах, консистенція

вміст сальмонел, бактерій кишкової палички, дріжджів

питома вага,масова частка води, кислот, жиру

Запитання 20

До лабораторних методів визначення якості продукції належать:

варіанти відповідей

фізичні, хімічні, мікробіологічні

фізіологічні, люмінесцентні

комбіновані

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест