технологія приготування їжі. 7 кл

Додано: 10 квітня
Предмет: Трудове навчання, 7 клас
24 запитання
Запитання 1

із зерна яких культур виготовляють борошно для хлібу?

варіанти відповідей

гречки та вівса

жита та пшениці

гороху та кукурудзи

Запитання 2

якщо хліб випікають безпосередньо на протвині, то він має назву

варіанти відповідей

житній

нарізний

формовий

подовий

Запитання 3

Основою будь-якого бутерброда є..

варіанти відповідей

масло

хліб

ковбаса

сир

Запитання 4

Відкриті бутерброди - це...?

варіанти відповідей

дві тонкі скибки пшеничного хліба

 декілька тонких скибок хліба з начинкою між ними

шматок хліба, на поверхні якого розміщена начинка

Запитання 5

Якою повинна бути товщина скибочки хліба для закритих бутербродів?

варіанти відповідей

0,5-1 см


до 2-х см

1-1,5 см

2- 2,5 см

Запитання 6

Послідовність приготування бутербродів така:

1. Приготувати бутерброди.

2. Підготувати хліб та продукти.

3. Подати до столу.

4. Нарізати хліб та подрібнити підготовлені продукти.

5. Оздобити бутерброди для подачі до столу.

варіанти відповідей

1,2,3,4,5

3,4,5,2,1

4,3,1,2,5


2,4,1,5,3

Запитання 7

різновид бутерброда, що складається з двох частинок булки і одного або декількох шарів м'яса та інших начинок. 

варіанти відповідей

складний закритий

закусочний торт

складний відкритий

канапе

Запитання 8

Канапе - це

варіанти відповідей

невеличкі шматочки хліба

 крихітні бутерброди масою 10-30 грам

підсмажений бутерброд

бутерброд з сосискою

Запитання 9

Оберіть правильне закінчення твердження


Салат - це ...

варіанти відповідей

Страва, що готується з різних сирих, запечених на грилі, відварених чи солених, маринованих дрібно покришених шматочків продуктів з додаванням різних заправок, прянощів

Страва, що готується із дрібно покришених шматочків тільки сирих овочів

 Страва, що готується із дрібно покришених шматочків варених овочів без додавання прянощів та заправок

Запитання 10

Продукти в салаті мають бути ...

варіанти відповідей

охолодженими

теплими

гарячими

замороженими

Запитання 11

Для покращення травлення салати вживають ...

варіанти відповідей

 перед основними стравами

після перших страв (супів, борщу тощо)


після соків, кави, чаю

Запитання 12

Який посуд використовують для приготування і подавання салату?

варіанти відповідей

металевий


скляний, емальований, пластмасовий, дерев`яний або керамічний


із сплавів різних металів

Запитання 13

Чи вірне твердження, що овочі для салатів можна приготувати за кілька годин, але нарізати їх треба тільки перед споживанням?

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 14


Як впливає на організм людини споживання салатів, особливо із сирих овочів та зелені?

варіанти відповідей


покращує травлення і збуджує апетит

покращує роботу м`язів

 погіршує травлення та викликає залежність

Запитання 15

Чим заправляють салати?

варіанти відповідей

молоком

сметаною

олією

майонезом

Запитання 16

до якого салату обов'язково входить відварений або запечений буряк?

варіанти відповідей

грецький

мімоза

олів'є

вінегрет

Запитання 17

Які інструменти використовують для приготування салатів?

варіанти відповідей

ніж

сито

лійка

ложка

Запитання 18

Виберіть форму нарізання для буряка в салаті "Вінегрет"

варіанти відповідей

соломкою

кубиками

брусочками

напівкільцями

Запитання 19

як називається форма подачи салату, зображеного на картинці?

варіанти відповідей

перемішаний

салат-коктейль

багатошаровий

Запитання 20

який спосіб нарізання зображений на картинці?

варіанти відповідей

кубіки

брусочки

дольки

соломка

Запитання 21

спосіб нарізки, зображений на картинці

варіанти відповідей

кубиками

дольками

соломкою

скибочками

Запитання 22

який овоч можна нарізати напівкільцями?

варіанти відповідей

буряк

моркву

картоплю

цибулю

Запитання 23

встановіть послідовність приготування салату:

1 - нарізати складові частини салату

2 - підготувати інвентар, посуд та пристосування

3 - заправити і оформити салат

варіанти відповідей

1, 2, 3

2,3,1

2,1,3

Запитання 24

поживні цінності салату залежать:

варіанти відповідей

від кількості інгредієнтів

від якості приготування

від продуктів, які входять до його складу

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест