Підсумкова контрольна робота з технологій І семестр. 5 клас.Технологія приготування їжі. Бутерброди і гарячі напої. Вироби з солоного тіста.

Додано: 7 лютого 2022
Предмет: Технології, 5 клас
Тест виконано: 562 рази
18 запитань
Запитання 1

В перекладі з німецької слово "бутерброд" означає

варіанти відповідей

хліб і ковбаса

ковбаса і сир

хліб і масло

хліб і ікра

Запитання 2

Які бувають бутерброди

варіанти відповідей

складні і канапе

відкриті і закриті

відкриті і гамбургери

прості і закриті

Запитання 3

Який бутерброд є простим?

варіанти відповідей

хліб і сир

хліб,масло і ковбаса

хліб ковбаса і оливки

хліб, масло і ікра

Запитання 4

Для відкритих бутербродів скибочки хліба потрібно нарізати товщиною

варіанти відповідей

2 - 3 см

1 - 1,5 см

0,5 - 1 см

1 - 3 см

Запитання 5

Канапе це

варіанти відповідей

закусочні маленькі бутерброди

закриті бутерброди

це великі багатошарові бутерброди, які готують з цілої хлібини

бутерброди з ковбасою і сиром

Запитання 6

Сандвічі це

варіанти відповідей

бутерброди з сиром і маслом

це великі багатошарові бутерброди, які готують з цілої хлібини

це маленькі за розмірами бутерброди різної форми

закриті бутерброди, які готують із двох скибочок хліба 

Запитання 7

Вимоги до якості готової продукції

варіанти відповідей

Всі продукти мають бути відвареними

Всі продукти мають бути свіжими.

Бутерброди мають бути приготовлені саме перед вживанням.

Всі продукти мають бути сирими

Запитання 8

Термін зберігання бутербродів

варіанти відповідей

бутерброд можна зберігати протягом доби

без холодильника не більше години

у холодильнику не більше 5-х годин.

бутерброд вживають в їжу наступного дня

Запитання 9

До гарячих напоїв відносяться

варіанти відповідей

чай, кава, какао

капучино, кава, лимонад

чай, кава, молоко

коктейль, лимонад, чай

Запитання 10

Зелений чай отримують

варіанти відповідей

з квітів

з бруньок

з верхніх листочків куща

з нижніх листочків куща

Запитання 11

Яка правильна послідовність при заварюванні листкового чаю

варіанти відповідей

 Відмірять потрібну кількість чаю, засипати в заварник, залити кипятком

Засипати чай в чашку, залити кипятком.

Сполоснути заварний чайник кип'ятком, відміряти потрібну кількість чаю, залити кипятком до отварів у носику чайничка, накрити на 5 хвилин і потім додати ще води.

Засипати чай в заварний чайник, залити холодною водою і підігріти

Запитання 12

Чай потрібно зберігати

варіанти відповідей

у відкритій скляній чаші

у холодильнику

у закритій сухій коробці

у вологому приміщені

Запитання 13

Солоне тісто - це

варіанти відповідей

пластичний матеріал для приготування вареників

пластичний матеріал для ліплення

Смачна страва

Запитання 14

З давніх давен наші пращури з солоного тіста ліпили

варіанти відповідей

Посуд

Іграшки

Обереги

Запитання 15

З чого виготовляють солоне тісто

варіанти відповідей

З води, борошна і яєць

З борошна, солі, молока

З борошна, солі, гарячої води

З борошна, солі, холодної води

Запитання 16

Оберіть правильний варіант рецепту тіста

варіанти відповідей

Борошно пшеничне - 1 ст .;

Сіль - 1 ст .;

Вода - 0,5 ст.

Борошно пшеничне - 0,5 ст .;

Сіль - 1 ст .;

Вода - 2 ст.

Борошно пшеничне - 4 ст .;

Сіль - 2 ст .;

Вода - 8 ст.

Запитання 17

Які існують види сушіння виробів з солоного тіста

варіанти відповідей

на повітрі

на батареї

в духовці

на сонці

Запитання 18

Як приготувати кольорове солоне тісто?

варіанти відповідей

Додати масляні фарби

Додати гуашеву фарбу

Додати харчовий барвник

Додати томатний сік

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест