Технологія приготування їжі Кухар-3 "Крупи, бобові, макаронні вироби: обробка, технологія приготування"

Додано: 16 жовтня 2020
Предмет:
Тест виконано: 322 рази
24 запитання
Запитання 1

Перед тепловою обробкою бобові замочують

варіанти відповідей

у теплій воді

в холодній воді

в гарячій воді

Запитання 2

Яку із вказаних круп не промивають?

варіанти відповідей

манну

перлову

пшоно

Запитання 3

Перлову крупу виготовляють із зерен

варіанти відповідей

пшениці

ячменю

 проса

Запитання 4

Гарнір з макаронів використовують до

варіанти відповідей

птиці

м'яса

 морепродуктів

Запитання 5

Котлети рисові готують з 

варіанти відповідей

в'язкої каші

розсипчастої каші

 каші, звареної на бульйоні

Запитання 6

Макарони для страви "Макаронник" варять

варіанти відповідей

зливним способом

незливним способом

комбінованим способом

Запитання 7

При замочуванні маса бобових збільшується

варіанти відповідей

в 3 рази

в 2 рази

в 4 рази

Запитання 8

Яку з вказаних круп ошпарюють окропом?

варіанти відповідей

 перлову

гречку

 пшоно

Запитання 9

При варінні бобових їх заливають

варіанти відповідей

 холодною водою

окропом

теплою водою

Запитання 10

Коли солять бобові?

варіанти відповідей

на початку варіння

 під час варіння

в кінці варіння

Запитання 11

Для розсипчастої гречаної каші співвідношення крупи і води становить:

варіанти відповідей

 1:1

 1:2

 1:3

Запитання 12

Приваром називають

варіанти відповідей

 випаровування рідини із страви

 збільшення каші в об'ємі та масі

чітко виражений смак страви

Запитання 13

Зберігають готові каші на марміті при температурі 70-80°C протягом

варіанти відповідей

2 год.

 4 год.

 24 год.

Запитання 14

Страва з макаронних виробів з начинкою, яку використовують для запікання

варіанти відповідей

макаронник

 бабка з локшини з сиром

 макаронник з м'ясом або субпродуктами

Запитання 15

Вкажіть, яку кашу варять зливним способом

варіанти відповідей

рисову

 гречану

 перлову

Запитання 16

Яка з перерахованих каш найшвидше старіє?

варіанти відповідей

пшоняна

рисова

 манна

Запитання 17

Бабки відрізняються від запіканок тим, що до їх складу входять

 


 

варіанти відповідей

збиті білки

 більше яєць

більше жовтків

Запитання 18

Горох варять протягом

варіанти відповідей

1,5-2 год.


 3-4 год.

 1-1,5 год.

Запитання 19

Страви з бобових зберігають протягом

 

варіанти відповідей

2 год.

3 год.

30-40 хв.

Запитання 20

Для варіння макаронних виробів зливним способом на 1 кг макаронів беруть

 

варіанти відповідей

 5-6 л води

3-4 л води

2-3 л води

Запитання 21

Варені макарони погано поєднуються зі стравами

варіанти відповідей

 з м'яса

 з риби

 з качки і гуски

Запитання 22

Привар макаронів, зварених незливним способом становить

 


варіанти відповідей

150%

 200%

 200-300%

Запитання 23

Вермішель варять протягом




варіанти відповідей

 20-30 хв.

 12-15 хв.

 15-20 хв.

Запитання 24

Локшина відноситься до типу макаронних виробів

варіанти відповідей

ниткоподібні

 стрічкоподібні

 трубчасті

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест