Технологія виготовлення борошняних та десертних страв

Додано: 11 травня 2022
Предмет: Трудове навчання, 9 клас
Тест виконано: 105 разів
12 запитань
Запитання 1

За допомогою чого готується та загусає пудинг?

варіанти відповідей

желатину

крохмалю

пектину

Запитання 2

Як називається консистенція продукту харчування, розроблена через гелеутворюючі властивості добавки? 

варіанти відповідей

желатин 

кисіль 

желе

Запитання 3

Як називається продукт тваринного походження, який отримують, виварюючи, висушуючи і подрібнюючи відвар кісток, сухожиль і інших частин тіла тварин?

 

варіанти відповідей

желатин

пектин  

желе

Запитання 4

Як називається продукт рослинного походження, що міститься в багатьох фруктах і ягодах (в калині, смородині, ананасі, яблуках, аґрусі і шипшині, а також деяких овочах — гарбузі, буряку і кавуні)?

варіанти відповідей

желатин   

пектин

агар-агар

Запитання 5

В якому посуді не варто готувати желейні страви?

варіанти відповідей

алюмінієвому

скляному

керамічному

Запитання 6

Яке тісто використовують для приготування хліба, булок, пирогів?

варіанти відповідей

пісочне 

дріжджове

здобне

Запитання 7

Який перший та найважливіший етап приготування дріжджового тіста ?

варіанти відповідей

опара

довге замішування

збивання яєць

Запитання 8

Як називається багатошарове тісто, яке готують з використанням великої кількості масла або маргарину?

варіанти відповідей

пісочне    

здобне

листкове

Запитання 9

Яке тісто роблять на основі борошна, вершкового масла, яєць і цукру з додаванням невеликої кількості рідини?

 

варіанти відповідей

пісочне

здобне  

листкове

Запитання 10

Яке тісто складається із яєць, цукру, борошна?

  

варіанти відповідей

пісочне

бісквітне

листкове

Запитання 11

Якщо поєднувати цільні яйця з цукром, їх обсяг при збиванні повинен збільшитися...

варіанти відповідей

в 1,5-2 рази 

1-2 рази

2-3 рази

Запитання 12

Яке тісто немає чіткої класифікації, тому що база завжди однакова: борошно, вода, яйця і вершкове масло?

 

варіанти відповідей

заварне

бісквітне

листкове


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест