Food, drinks, snacs, quipment, utensils.

Сировина та технологічні процеси. Устаткування, посуд та інвентар. Одиниці вимірювання. Інгредієнти. Тема 2 (К, 2 курс); ТЕМА №1-3 (КТ)

Додано: 21 травня 2020
Предмет: Англійська мова, 11 клас
Тест виконано: 39 разів
25 запитань
Запитання 1

What is this?

варіанти відповідей

a bowl  


a plate

a glass

Запитання 2

Which measurement is applied to the eggs in English?

варіанти відповідей

ten eggs

a dozen eggs

box of eggs

Запитання 3

In which line do we use only "many"?

варіанти відповідей

melon, banana, cream

tomato, pepper, milk

carrot, apple, egg

Запитання 4

Find a list of ready made products which used as recyclables food products.

варіанти відповідей

meat, oat, oranges

oil, sugar, wine

milk, coffee, wheat

Запитання 5

How do the most Americans and Europeans eat?

варіанти відповідей

from individual plates, using knives, spoons, forks

only their left hands as spoon

use chopsticks

Запитання 6

What kind of dough is better for bakery like buns and bread?

варіанти відповідей

yeast dough

rich dough

lean dough

Запитання 7

Identify all processes of confectionery production.

варіанти відповідей

preparation, blending, conditioning, finishing

cooking, forming, moulding, finishing

preparation, cooking, blending, conditioning, extra's, forming, moulding, finishing

Запитання 8

What cream uses for eclairs?

варіанти відповідей

pastry cream

bavarian cream

marskarpone

Запитання 9

What is dessert sauce?

варіанти відповідей

fruits, sweets, jelly

jam, caramel,chocolate, ganache, custard

sour cream, milk, butter

Запитання 10

Where is a list of technological processes?

варіанти відповідей

mash, grate, mix, squise

put, take, make

lay the table, wash plates, clean up

Запитання 11

What products we can grate?

варіанти відповідей

flour, sugar, coffee

cheese, carrot, beet

lemon, chicken, pepper

Запитання 12

What products we can squeeze?

варіанти відповідей

diary products

meat and poultry

mostly fruits and some vegetables

Запитання 13

Mark the equipment, utensils and equipment of the confectionery shop.

варіанти відповідей

fork, spoon, knife, tea spoon

ladle, spatula, tongs, rolling pin, juiser, balloon whisk

napkin, plate, saucer, glass

Запитання 14

What should have every pastry chef in his arsenal?

варіанти відповідей

many gadgets

many assistants

a lot of time

Запитання 15

FAST FOOD EQUIPMENT include:

варіанти відповідей

coffee makers, juicers, coolers, mixers for cold cocktails, blenders, ice shredders

spiral, fork mixers, planetary mixers, dough dividers, flour sifters, rotary kiln, spacer

electric boilers, tureeners, roller grills, contact grills, waffles, pancakes, grills for chickens, shawarma machines

Запитання 16

What hand device can help to beat eggs and cream?

варіанти відповідей

grater

whisk

rolling pin

Запитання 17

Choose the correct amount of using quantities of food.

варіанти відповідей

a roast of meat, a pot of coffee, a whole fish

a dish pasta , a bowl of rice, a mug beer

a pound of butter, a bar of chocolate, a loaf of bread, a jar of honey

Запитання 18

What do many people like to put on bread?

варіанти відповідей

butter

pie

rice

Запитання 19

Find the name for dessert

варіанти відповідей

broccoli

a cookie

a lemon

Запитання 20

What is the most popular cereal for breakfast?

варіанти відповідей

rice

oatmeal

buckwheat

Запитання 21

Steak is a kind of ...

варіанти відповідей

fruit

fish

meat

Запитання 22

Which of the following products person can't drink?

варіанти відповідей

coffee

juice

watermelon

milk

Запитання 23

What isn't a snack?

варіанти відповідей

sandwich

soup

apple

crisps

Запитання 24

What do many people like to put in their tea?

варіанти відповідей

mustard

chocolate

salt

sugar

Запитання 25

Which utensils cannot grind food?

варіанти відповідей

peeler

knife

spatula

grater

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест