Тема 2

Додано: 3 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 114 разів
35 запитань
Запитання 1

Вкажіть речовини, яких багато в овочах

варіанти відповідей

вуглеводи

білки

екстрактивні речовини

Запитання 2

Вкажіть, які з перерахованих речовин формують аромат овочів

варіанти відповідей

мінеральні речовини

клітковина

ефірні олії

Запитання 3

Який отруйний глікозид міститься в баклажанах?

варіанти відповідей

соланін

синігрін

фазелін

Запитання 4

Яким способом обробляють білоголову капусту?

варіанти відповідей

ручним

механічним

термічним

Запитання 5

Вкажіть, до якої групи овочів відноситься ревінь

варіанти відповідей

плодові

десертні

вегетативні

Запитання 6

Вкажіть, які з перерахованих овочів відносять до десерних

варіанти відповідей

ревінь, спаржа, артишок

горох, квасоля, боби

кріп, естрагон, майоран

Запитання 7

Вкажіть, до якої групи овочів відноситься батат

варіанти відповідей

коренеплідні

бульбоплідні

томатні

Запитання 8

З якою метою калібрують овочі?

варіанти відповідей

для видалення домішок

для видалення пошкоджених овочів

для зменшення кількості відходів при механічній обробці

Запитання 9

Сульфітують обчищену картоплю для того, щоб...

варіанти відповідей

полегшити обчищання шкірочки

запобігти її потемнінню

продовжити час зберігання

Запитання 10

Щоб запобігти потемнінню, обчищену картоплю зберігають...

варіанти відповідей

в підкисленій воді

в теплій воді

в холодній воді

Запитання 11

Картоплю, нарізану соломкою використовують...

варіанти відповідей

для припускання

для смаження основним способом

для смаження у фритюрі

Запитання 12

Картопля, нарізана брусочками має розміри:

варіанти відповідей

товщина 0,7-1,0 см; довжина 3-4 см

товщина 0,5-0,7 см; довжина 4-5 см

товщина 0,1-0,2 см; довжина 3-4 см

Запитання 13

 Картоплю, нарізану середніми кубиками використовують для...

варіанти відповідей

смаження основним способом

смаження у фритюрі

тушкування

Запитання 14

Картопля, нарізана великими кубиками має розміри:

варіанти відповідей

2,0-2,5 см

1,0-1,5 см

2,5-3,0 см

Запитання 15

 Вкажіть розміри моркви, нарізаної брусочками

варіанти відповідей

товщина 0,5 см; довжина 3,5-4,0 см

товщина 0,7 см; довжина 3-4 см

товщина 1,0 см; довжина 4-5 см

Запитання 16

 Вкажіть форми нарізування буряка

варіанти відповідей

брусочки, часточки, кружальця

соломка, скибочки, кубики

соломка, квадратики, кружальця

Запитання 17

Вкажіть, яку капусту не піддають тепловій обробці

варіанти відповідей

 білоголову

цвітну

червоноголову

Запитання 18

Капусту, пошкоджену гусінню занурюють у воду...

варіанти відповідей

підсолену

підкислену

гарячу

Запитання 19

Вкажіть, які овочі нарізують шашками

варіанти відповідей

цибулю ріпчасту

картоплю

капусту білоголову

Запитання 20

Зелену цибулю нарізують великими шпалками довжиною...

варіанти відповідей

5-6 см

2-3 см

8-10 см

Запитання 21

Перець, підготовлений до фарширування перед використанням кладуть на 1-2 хв. у...

варіанти відповідей

холодну підсолену воду

підкислену воду

киплячу підсолену воду

Запитання 22

Вкажіть, яка кислота утворюється у квашеній капусті?

варіанти відповідей

оцтова

молочна

винна

Запитання 23

Овочі висушують до вмісту вологи...

варіанти відповідей

 12-14%

15-20%

25-30%

Запитання 24

Перед тепловою обробкою свіжозаморожені овочі...

варіанти відповідей

розморожують

не розморожують

заливають теплою водою

Запитання 25

Гриби мають високий вміст

варіанти відповідей

білків

жирів

екстрактивних речовин

Запитання 26

Сироїжки залежно від будови шапочки відносять до...

варіанти відповідей

пластинчастих грибів

сумчастих грибів

губчастих грибів

Запитання 27

На якій відстані відрізують нижню частину ніжки від шапочки гриба?

варіанти відповідей

 2,0-2,5 см

1,5-2,0 см

2,0-3,0 см

Запитання 28

Щоб запобігти потемнінню, оброблені печериці промивають у ...

варіанти відповідей

підкисленій воді

підсоленій воді

холодній воді

Запитання 29

Яку отруйну речовину містять зморшки?

варіанти відповідей

гельвелову кислоту

мурашину кислоту

оцтову кислоту

Запитання 30

Отруйні гриби визначають за такою ознакою

варіанти відповідей

цибулина, покладена в гарячий відвар грибів не змінює кольору

цибулина, покладена в гарячий відвар грибів чорніє

цибулина, покладена в гарячий відвар грибів пожовтіє

Запитання 31

В якому місяці норма відходів картоплі найменша?

варіанти відповідей

в серпні

у вересні

у жовтні

у квітні

Запитання 32

Спосіб шаткування застосовують при нарізуванні (вручну)

варіанти відповідей

соломки, скибочок

соломки, брусочків

соломки, часточок

брусочків, скибочок

Запитання 33

Картоплю нарізують великими кубиками для приготування:

варіанти відповідей

юшок картопляних, борщів (крім селянського і полтавського)

юшок картопляних, борщів (селянського і полтавського)

для тушкування

юшок з макаронними виробами та розсольників

Запитання 34

Визначте норму відходів 55 кг картоплі в березні

варіанти відповідей

22 кг

33 кг

25 кг

35 кг

Запитання 35

Для приготування картопляного пюре необхідно 300 кг очищеної картоплі. Яку кількість картоплі необхідно отримати на складі в грудні місяці?

варіанти відповідей

390 кг

428, 6 кг

461,5 кг

500 кг

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест