Тема: Обслуговування споживачів

Додано: 5 травня 2020
Предмет:
Тест виконано: 184 рази
12 запитань
Запитання 1

Що в першу чергу ставиться на стіл при сервіруванні стола:

варіанти відповідей

скляний посуд;

столові прибори (ножі і виделка);

ваза з квітами;

фаянсовий абопорцеляновий посуд (тарілки).

Запитання 2

У якому посуді готують і подають гарячі закуски з овочів, грибів, м'яса, птиці?

варіанти відповідей
Запитання 3

При подаванні яких страв стіл сервірують столовими ножами та виделками:

варіанти відповідей

холодних страв і закусок;

других страв;

гарячих страв і закусок;

солодких страв.

Запитання 4

Укажіть правила та посуд для подавання омлету.

варіанти відповідей

блюдо порцелянове кругле;

горщик керамічний на тарілці підставній;

сковорідка на тарілці підставній;

блюдо мельхіорове овальне.

Запитання 5

Укажіть правила та посуд для подавання бефстроганов.

варіанти відповідей

блюдо овальне мельхіорове;

для м'яса - круглий баранчик на тарілці підставній, для гарніру - сковорідка порційна на тарілці підставній;

блюдо порцелянове овальне; соусник металевий на тарілці підставній, на яку кладуть ложку чайну ручкою вправо;

блюдо металеве кругле; соусник металевий на тарілці підставній із ложкою десертною.

Запитання 6

Укажіть температуру подавання холодних супів.

варіанти відповідей

15-16 °;

10-14 °С;

7-8°С;

4-5 °С .

Запитання 7

Вкажіть правильну черговість подавання блюд та закусок.

варіанти відповідей

перші страви, закуски, другі страви;

закуски рибні, м’ясні, овочеві, перші страви, другі страви, десерт;

холодні закуски, м’ясні, рибні, перші страви, другі страви, десерт;

холодні закуски, другі страви, перші страви, десерт.

Запитання 8

Який метод обслуговування відвідувачів у ресторані класу “люкс”?

варіанти відповідей

обслуговування барменом-буфетником;

обслуговування буфетником;

самообслуговування;

обслуговування офіціантами.

Запитання 9

Укажіть форму самообслуговування, для якої властива одночасність процесів вибору, одержання й оплати вартості кулінарних виробів.

варіанти відповідей

самообслуговування з безпосереднім розрахунком;

самообслуговування з наступним розрахунком;

самообслуговування з попереднім розрахунком;

самообслуговування з тимчасовим розрахунком. 

Запитання 10

Як поділяється метод обслуговування за організацією праці офіціантів?

варіанти відповідей

із попереднім розрахунком;

із наступним розрахунком;

індивідуальну та бригадну форми;

часткове та повне обслуговування офіціантами. 

Запитання 11

Як засервувати стіл у ресторані для подавання солодких страв?

варіанти відповідей

тарілками пиріжковими та десертними або ж наборами фруктовими (залежно від замовлення);

тарілками та наборами десертними або ж наборами фруктовими (залежно від замовлення);

тарілками мілкими столовими та наборами;

тарілками та наборами закусочними.

Запитання 12

Який чай подають у піалах?

варіанти відповідей

мате;

чорний;

білий;

зелений.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест