При оформленні страв
Технологічні вимоги передбачають таке оформлення, при якому
Елементи оформлення треба підбирати із продуктів. що
Гарне оформлення страв у великій мірі залежить від вірного поєднання гарнірів
При приготуванні супів велике значення має
Оформлення страв може бути
При сюжетному оформленні присутній тематичний зміст, наприклад,
При нагріванні білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінеральні, смакові й ароматичні речовини, що містяться в продуктах
Початкова ста дія зсідання білків (денатурація) починається з нагрівання продукту
Під час теплової обробки жири, які містяться в продуктах, частково
Втрати жиру при розбризкуванні називаються
Декстринізація відбувається при нагріванні крохмалю без води до температури
Крохмаль при нагріванні з великою кількістю води клейстеризується з утворенням драглеподібної маси
При тепловій обробці картоплі клейстеризація крохмалю відбувається за рахунок
При смаженні у фритюрі вітамін С руйнується
При дефростації м'яса слід пам'ятати:
З точки зору раціонального харчування смаження –
Прянощі додають у невеликій кількості до страв, у яких
Харчовими добавками називають групу природних або синтетичних речовин, які спеціально додають до продовольчої сировини, напівфабрикатів або готових продуктів з метою надання їм певних
До не шкідливих харчових добавок відносять:
меламін, альгінат натрію, пектинові
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома