Тематична атестація № 8: „Яйця, яєчні продукти, технологія приготування страв”

Тест виконано: 53 рази
12 запитань
Запитання 1

  Дієтичне яйце – це яйце, в якого:



варіанти відповідей

маса не менше 44 г і реалізується до 7 діб після знесення

маса не менше 44 г і реалізується через 7 діб після знесення

маса більше 44 г і реалізується через 7 діб після знесення

Запитання 2

 Яєчний меланж - це:

варіанти відповідей

охолоджена суміш яєчних білків і жовтків без шкаралупи

заморожена при tº -9-10ºС суміш яєчних білків і жовтків без шкаралупи

заморожена при tº -18ºС суміш яєчних білків і жовтків без шкаралупи

Запитання 3

 Перед використанням яйця обробляються в окремому приміщені так:

варіанти відповідей

перевіряють на свіжість овоскопом або у солоній воді, потім обробляють у 3 мийних ваннах

перевіряють на свіжість овоскопом або у солоній воді, потім обробляють у 4 мийних ваннах

перевіряють на свіжість овоскопом або у солоній воді, потім обробляють у 2 мийних ваннах

Запитання 4

Яєчний порошок перед вживанням просіюють і розводять так:


варіанти відповідей

теплою водою або молоком: 1 кг порошку на 1 л води

холодною водою або молоком: 1 кг порошку на 3,5 л води

теплою водою або молоком: 1 кг порошку на 3,5 л води

Запитання 5

 Для варіння у шкаралупі яйця закладають:


варіанти відповідей

у киплячу підсолену воду

у холодну підсолену воду

у киплячу воду

Запитання 6

При варінні верхній шар жовтка потемніє, якщо:



варіанти відповідей

яйця варити при повільному кипінні

у воду для варіння яєць додати оцет

яйця варити більше 10хв.

Запитання 7

Яйця рідкі варять так:



варіанти відповідей

4,5-5 хв. з моменту закипання води

2,5-3 хв. з моменту закипання води

2,5-3 хв. з моменту закладання у воду

Запитання 8

Яйце, зварене „в мішечок”, має:


варіанти відповідей

білок напіврідкий і жовток рідкий

білок напіврідкий і жовток напіврідкий

білок має консистенцію ніжних драглів і жовток напіврідкий

Запитання 9

 Зварені яйця треба занурити в холодну воду для того, щоб:



варіанти відповідей

яйця добре засвоювалися організмом і не тверділи

було легко обчищати шкаралупу

була ніжною консистенція яйця

Запитання 10

Яєчню треба смажити так:



варіанти відповідей

2-3 хв. до часткового загусання білка і рідкого жовтка

5-7 хв. до повного загусання білка і напіврідкого жовтка

2-3 хв. до повного загусання білка і напіврідкого жовтка

Запитання 11

 При смаженні яєчні натуральної, яйця солять так:



варіанти відповідей

тільки жовток

тільки білок

білок і жовток

Запитання 12

 Чи можна допускати до використання яйця з кров’яною плямою, яку помітно при просвічувані:



варіанти відповідей

ні

після вилучення плями

так

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест