Тематичне оцінювання №1 "Вступ. Хімічний склад продуктів харчування"

Для тематичного оцінювання з предмета "Технологія приготування їжі з основами товарознавства" для професії кухар 3 р.

Додано: 8 вересня 2020
Предмет: Технології
Тест виконано: 229 разів
27 запитань
Запитання 1

Технологія приготування їжі як наука базується на...

варіанти відповідей

досвіді кухарів-професіоналів

досягненнях науки про харчування

всі відповіді вірні

традиціях народної кухні

Запитання 2

Харчовий продукт або поєднання продуктів, які доведені до кулінарної готовності, але потребують незначної додаткової обробки. це...

варіанти відповідей

сировина

напівфабрикати

кулінарний виріб

страва

Запитання 3

Напівфабрикати це....

варіанти відповідей

продукти, які пройшли одну або кілька стадій кулінарної обробки, але ще не доведені до кулінарної готовності і призначені для подальшої обробки та приготування страв і кулінарних виробів

харчовий продукт або поєднання продуктів, які доведені до кулінарної готовності, але потребують незначної додаткової обробки (розігрівання, порціонування, оформлення)

продукти харчування, які надходять у підприємство і призначені для виробництва кулінарної продукції

Запитання 4

Найбільше води міститься в ...

варіанти відповідей
Запитання 5

Твердість (жорсткість) води залежить від концентрації іонів ...

варіанти відповідей

хлору

 кальцію

натрію

магній

Запитання 6

Для утворення гемоглобіну крові необхідний мікроелемент ...

варіанти відповідей

фосфор

калій

залізо

магній

Запитання 7

Лактоза це ...

варіанти відповідей

буряковий цукор

молочний цукор

солодовий цукор

фруктовий цукор

Запитання 8

Вуглевод, що не розчиняється у холодній воді, а з гарячою утворює клейстер, це ...

варіанти відповідей

крохмаль

глікоген

інулін

галактоза

Запитання 9

Добова потреба людини в вуглеводах становить ...

варіанти відповідей

100 г

400-500 г

150-200 г

20 г

Запитання 10

Амінокислоти, які організм людини не може синтезувати і повинен отримувати з білками їжі, називають ...

варіанти відповідей

повноцінними

незамінними

насиченими

протеїнами

Запитання 11

За складом і властивостями білки поділяють на ...

варіанти відповідей

протеїни і протеїди

насичені і ненасичені

повноцінні і незамінні

тваринні і рослинні

Запитання 12

Добова потреба людини в жирах становить ...

варіанти відповідей

400-500 г

20-25 г

80-100 г

Запитання 13

Гіпервітаміноз це - ...

варіанти відповідей

захворювання, що спричинює відсутність вітамінів в їжі

захворювання, що спричинює недостатнє споживання вітамінів

захворювання, що спричинює надлишкове споживання жиророзчинних вітамінів

Запитання 14

До рахіту призводить недостатнє споживання вітаміну ...

варіанти відповідей

А

В

С

Д

Запитання 15

Органічні речовини білкової природи, які виконують роль каталізаторів біохімічних процесів, це ...

варіанти відповідей

вітаміни

ферменти

органічні кислоти

глікозиди

Запитання 16

Речовини, що мають бактерицидні властивості, це ...

варіанти відповідей

ефірні олії

ферменти

вітаміни

фітонциди

Запитання 17

За допомогою органу зору можна визначити такі показники якості:

варіанти відповідей

смак, колір, консистенція

зовнішній вигляд, смак, запах

зовнішній вигляд, колір

Запитання 18

Продовольчі товари, які за показниками якості відносяться до технічного браку, ...

варіанти відповідей

не відповідають вимогам одного або декількох показників

підлягають знищенню

підлягають переробці

не можуть використовуватись в їжу

Запитання 19

Пастеризація це ...

варіанти відповідей

знезаражування харчових продуктів нагріванням до температури, що не сягає 100 град

консервування з використанням низьких температур

знищення мікроорганізмів у харчових продуктах під час нагрівання вище 100 град

консервування з використанням антисептиків

Запитання 20

Способи консервування з застосуванням низьких температур. це ...

варіанти відповідей

заморожування

пастеризація

квашення

охолодження

маринування

Запитання 21

Вкажіть добову потребу людини у білках

варіанти відповідей

100 - 200 г

80 - 100 г

200 - 300 г

50 - 60 г

Запитання 22

Вкажіть, у яких з поданих продуктів найбільше вітаміну D

варіанти відповідей

печінка тріски, яйця, молоко

овочі, зелень

хліб та хлібобулочні вироби

фрукти, ягоди

Запитання 23

Вкажіть, які з перерахованих речовин відносять до алкалоїдів

варіанти відповідей

хлорофіл, антоціани

ефірні олії, екстрактивні речовини

кофеїн чаю, теобромін какао

вітаміни

Запитання 24

Вкажіть, в яких жирах переважають насичені жирні кислоти

варіанти відповідей

свинячому жирі

риб'ячому жирі

баранячому, яловичому

маслиновій, соняшниковій оліях

Запитання 25

У процесі згортання крові бере участь

варіанти відповідей

вітамін Е

вітамін А

вітамін D

вітамін К

Запитання 26

Який з перерахованих вуглеводів використовують у харчуванні хворих на цукровий діабет?

варіанти відповідей

інулін

глікоген

мальтозу

глюкозу

Запитання 27

При якому методі консервування молочна кислота, яка утворюється, має консервуючу дію?

варіанти відповідей

маринуванні

стерилізації

квашенні

пастеризації

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест