Тематичне оцінювання №1 "Вступ. Хімічний склад продуктів харчування"

Для тематичного оцінювання з предмета "Технологія приготування їжі з основами товарознавства" для професії кухар 3 р.

Додано: 17 вересня 2020
Предмет: Технології
20 запитань
Запитання 1

Харчовий продукт або поєднання продуктів, які доведені до кулінарної готовності, але потребують незначної додаткової обробки. це...

варіанти відповідей

сировина

напівфабрикати

кулінарний виріб

страва

Запитання 2

Напівфабрикати це....

варіанти відповідей

продукти, які пройшли одну або кілька стадій кулінарної обробки, але ще не доведені до кулінарної готовності і призначені для подальшої обробки та приготування страв і кулінарних виробів

харчовий продукт або поєднання продуктів, які доведені до кулінарної готовності, але потребують незначної додаткової обробки (розігрівання, порціонування, оформлення)

продукти харчування, які надходять у підприємство і призначені для виробництва кулінарної продукції

Запитання 3

Твердість (жорсткість) води залежить від концентрації іонів ...

варіанти відповідей

хлору

 кальцію

натрію

магній

Запитання 4

Для утворення гемоглобіну крові необхідний мікроелемент ...

варіанти відповідей

фосфор

калій

залізо

магній

Запитання 5

Лактоза це ...

варіанти відповідей

буряковий цукор

молочний цукор

солодовий цукор

фруктовий цукор

Запитання 6

Вуглевод, що не розчиняється у холодній воді, а з гарячою утворює клейстер, це ...

варіанти відповідей

крохмаль

глікоген

інулін

галактоза

Запитання 7

Добова потреба людини в вуглеводах становить ...

варіанти відповідей

100 г

400-500 г

150-200 г

20 г

Запитання 8

Амінокислоти, які організм людини не може синтезувати і повинен отримувати з білками їжі, називають ...

варіанти відповідей

повноцінними

незамінними

насиченими

протеїнами

Запитання 9

За складом і властивостями білки поділяють на ...

варіанти відповідей

протеїни і протеїди

насичені і ненасичені

повноцінні і незамінні

тваринні і рослинні

Запитання 10

Добова потреба людини в жирах становить ...

варіанти відповідей

400-500 г

20-25 г

80-100 г

Запитання 11

Гіпервітаміноз це - ...

варіанти відповідей

захворювання, що спричинює відсутність вітамінів в їжі

захворювання, що спричинює недостатнє споживання вітамінів

захворювання, що спричинює надлишкове споживання жиророзчинних вітамінів

Запитання 12

До рахіту призводить недостатнє споживання вітаміну ...

варіанти відповідей

А

В

С

Д

Запитання 13

Органічні речовини білкової природи, які виконують роль каталізаторів біохімічних процесів, це ...

варіанти відповідей

вітаміни

ферменти

органічні кислоти

глікозиди

Запитання 14

Речовини, що мають бактерицидні властивості, це ...

варіанти відповідей

ефірні олії

ферменти

вітаміни

фітонциди

Запитання 15

Які методи застосовують для визначення якості готової продукції?

варіанти відповідей

дегустаційний

органолептичний

оргінічний

лабораторний

Запитання 16

У яких продуктах міститься багато вітаміну "С"?

варіанти відповідей

квашена капуста

чорна смородина

молоко

зелень петрушки

вівсяні крупи

м'ясо

Запитання 17

Впливає на ріст, нормальний розвиток скелета, зір, стан шкіри

варіанти відповідей

Вітамін С

Вітамін В12

Вітамін А

Вітамін D

Запитання 18

Які показникиі визначають якість готової кулінарної продукції органолептичним методом?

варіанти відповідей

Смак

якість сировини

запах

консистенція

вміст сухих речовин

Запитання 19

Мінеральна речовина необхідна для діяльності щитовидної залози

варіанти відповідей

Вітамін Е

Йод

Фтор

Натрій

Залізо

Запитання 20

У яких продуктах міститься залізо?

варіанти відповідей

м'ясо яловичини

сметана

печінка

картопля

риба

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест