Теплова кулінарна обробка

Додано: 4 лютого 2022
Предмет:
Тест виконано: 16 разів
3 запитання
Запитання 1

В якому цеху здійснюють теплову обробку продуктів і напівфабрикатів, приготування перших, других страв, гарнірів та соусів?

варіанти відповідей

холодний цех

мясний або рибний цех

гарячий цех

кулінарний цех

Запитання 2

Під час теплової обробки в продуктах відбуваються складні фізико-хімічні про­цеси, які?

варіанти відповідей

клейстеризація крохмалю, денатурація і коагуляція білків, карамелізація цукрів

деякі продукти розм'якшуються, стають більш соковитими (овочі, крупи, бобові, макаронні вироби)

деякі продукти ущільнюють­ся (яйця, сир, мозок), набувають приємного смаку й аромату, завдяки чому збуд­жують апетит і підвищують засвоюваність їжі

всі варіанти вірні

Запитання 3

Як поділяють теплову обробку продуктів?

варіанти відповідей

варіння і смаження

основна, допоміжна і комбінована

тушкування, запікання

пасерування, бланшування, обсмалювання і термостатування.


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест