Теплова обробка продуктів

Додано: 24 жовтня 2022
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 229 разів
20 запитань
Запитання 1

Який позитивний вплив теплової обробки продуктів на якість кулінарної продукції?

варіанти відповідей

Руйнуються деякі смакові, ароматичні і поживні речовини.

Утворюються речовини, що мають специфічні смак і запах

Змінюються смак та аромат кулінарної продукції.

Підвищується засвоюваність їжі, вона знешкоджується.

Запитання 2

Які основні способи теплової обробки продуктів?

варіанти відповідей

Запікання

Варіння і смеження

Бланшування і пасерування

Тушкування

Запитання 3

Які є комбіновані способи теплової кулінарної обробки продуктів?

варіанти відповідей

Тушкування і запікання

Бланшування

Варіння і смаження

Пасерування

Запитання 4

Короткочасне обсмажування продукту із жиром або без нього за температури не вищій за 120 °С без утворення рум’яної кірочки називається

варіанти відповідей

обсмалювання

пасерування

смаження у фритюрі

смаження на відкритому вогні

Запитання 5

Спосіб теплового обробляння продукту шляхом нагрівання до температури 100 °С у рідкому середовищі або в атмосфері насиченої водяної пари називається

варіанти відповідей

смаження

пасерування

варіння

запікання

Запитання 6

Прийом теплової обробки, під час якої продукти занурюють у рідину на третину її об’єму або готують у власному соку в посуді під закритою кришкою, називається

варіанти відповідей

смаження

припускання

варіння

пасерування

Запитання 7

Жир для смаження основним способом розігрівають до температури 

варіанти відповідей

140–150 °С

120–130 °С

100-120 °С

Запитання 8

Жир для смаження у великій його кількості (фритюр) розігрівають до температури

варіанти відповідей

190-200°С

140-150°С

160-180°С

Запитання 9

Комбінований спосіб теплового кулінарного обробляння продуктів – тушкування – означає

варіанти відповідей

короткочасне обсмажування без додавання жиру

варіння попередньо обсмажених продуктів із додаванням прянощів та приправ

теплове обробляння на відкритому вогні

варіння у великій кількості рідини

Запитання 10

Комбінований спосіб теплового обробляння – запікання – означає

варіанти відповідей

короткочасне обсмажування продукту із жиром або без нього

теплове обробляння продукту у жаровій шафі для доведення до кулінарної готовності й утворення на поверхні добре підсмаженої кірочки

короткочасне ошпарювання продукту окропом

Запитання 11

За якої теплової обробки краще зберігаються вітаміни А, Д?

варіанти відповідей

смаження

варіння

бланшування

тушкування

Запитання 12

За рахунок чого крупи під час варіння збільшуються?

варіанти відповідей

клейстеризація крохмалю

емульгація

декстринізація

Запитання 13

Які продукти можна пасерувати?

варіанти відповідей

борошно

кабачки

картопля

капуста

Запитання 14

Спосіб теплового обробляння, коли продукт нагрівають із жиром без додавання води, називають 

варіанти відповідей

смаження

варіння

бланшування

пасерування

Запитання 15

Папільйот – це спосіб теплової обробки 

варіанти відповідей

за якого використовують решітку-гриль

що передбачає загортання їжі у папір (фольгу)

що передбачає приготування їжі після попереднього обсмажування

Запитання 16

Деглясування – це

варіанти відповідей

вид теплової обробки, за якого продукт (зазвичай м’ясо чи птицю) після смаження прибирають з пательні, жир зливають, наливають міцний бульйон, вершки, сік, вино або коньяк та уварюють суміш

вид теплової обробки, за якого м’ясо птиці відварюють, а потім обсмажують із додаванням жиру

смаження м’яса у великій кількості жиру

варіння продуктів на парі

Запитання 17

Фламбірування

варіанти відповідей

смаження м’яса у великій кількості жиру

підпалювання кулінарного виробу, до складу рецептури якого входить алкогольний компонент

вид теплової обробки, за якого м’ясо птиці відварюють, а потім обсмажують із додаванням жиру

Запитання 18

Красива золотиста скоринка при смаженні картоплі, випіканні борошняних виробів утворюється за рахунок процесів

варіанти відповідей

денатурації

декстринізації

карамелізації

Запитання 19

Рафіновані рослинні олії мають такі властивості:

варіанти відповідей

виражені смак і запах

прозорі і без запаху

мають інтенсивне забарвлення і запах

Запитання 20

Тваринні топленні жири можна використовувати для:

варіанти відповідей

заправляння каш, гарнірів

смаження сирників

смаження м’яса, птиці

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест