Що в першу чергу слід запропонувати пацієнту при гострому гастриті, який виник внаслідок прийому недоброякісної їжі?
Що є найбільш ймовірною причиною виразкової хвороби ?
Який симптом найбільш типовий для виразкової хвороби дванадцятипалої кишки?
Пацієнт В., відмічає втрату апетиту, нудоту,блювання, щойно вжитою їжею, відчуття важкості, розпирання та біль у надчеревній ділянці. Даний стан пацієнт пов’язує зі споживанням напередодні гострої їжі. Для якого захворювання характерні дані проблеми пацієнта?
2. Яку контрастну речовину використовують для рентгенологічного дослідження шлунка:
Пацієнт скаржиться на біль в епігастральній ділянці, який виникає через 15-30 хв. після вживання їжі, зменшується після блювання. Для якого захворювання характерний такий больовий синдром
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома