Тест «Організація роботи продавця м'яса і м'ясопродуктів».

Додано: 13 грудня
Предмет: Технології, 11 клас
12 запитань
Запитання 1

1. Дайте визначення поняття. М’ясо — це ….

варіанти відповідей

а) частини туші тварини, що зазнали лише первинного оброблення,

б) готові фабрикати для використання в кулінарії,  

  в) всі частини туші тварини після знекровлення, зняття шкіри, відділення голови, нижніх кінцівок та внутрішніх органів

Запитання 2

2. До м’ясопродуктів, що продаються в магазині відносять:   

        

варіанти відповідей

а) сало, фарш, філе,

б) м'ясний снек, ошийок, бекон,

в) сосиски, ребро баранини, яловича шия.

Запитання 3

3. При прийманні м’яса та фасованих м’ясопродуктів перевіряють:                                                                                             

      

варіанти відповідей

а) стан упакування,

б) тільки наявність клейм ветеринарного нагляду,

в) свіжість м’яса.

Запитання 4

4. Чи допускаються в продаж фасовані закордонні товари без маркування державною мовою України?

         

варіанти відповідей

   а) так,  

 б) ні.

Запитання 5

5. Що з переліченого використовують для зберігання гастрономічних товарів?                               

        

варіанти відповідей

 а) холодильні камери,

б) холодильні шафи,

в) морозильні камери.

Запитання 6

6. Як зберігають охолоджене м’ясо, ковбасні виробів, сардельки і сосиски?


варіанти відповідей

а) у підвішеному стані на металевих гаках,

б) укладають на полиці стелажів у лотках,

в) навальним способом у холодильних шафах .

Запитання 7

7. Якою має бути температура всередині охолоджувальних приміщень для якісного зберігання виробів з м’яса?

     

варіанти відповідей

 а) не повинна перевищувати 6°С,

б) повинна перевищувати 6°С,

в) не повинна перевищувати 12°С.

Запитання 8

8. Що відносять до обов'язкового інвентаря для м'ясного відділу магазину:      

      

варіанти відповідей

а) лопатки для фаршу,

б) вітрини холодильні,

г) стелажі і прилавок.

в) сокири розрубувальні

Запитання 9

 9. Яким торговим обладнанням має бути забезпечений магазин?

        

варіанти відповідей

 а) лопатками для фаршу,

б) морозильними камерами,

в) вітринами холодильними середньої температури,

г) стелажами і прилавком.

Запитання 10

10. Чи правдиве твердження?

Сирокопчені окісті (окороки) розрубують згідно з порядком розбирання свинини і продають без відокремлення шкіри і кісток.

варіанти відповідей

а) так,

б) ні.

Запитання 11

11. Які додаткові послуги надає продавець мса і м'ясопродуктів для відвідувачів магазину?       

     

варіанти відповідей

а) готує фарш за прилавком з м’яса принесеного покупцем,

б) надає професійну консультацію про кулінарне призначення різних відрубів туш,

в) розрізує і відділяє кістки, шкури, сухожилля, щоб продати лише сортові шматки

Запитання 12

12. Яких основних принципів професійної поведінки мають дотримуватись продавці:        

       

варіанти відповідей

  а) діяти інколи чітко і організовано,

б) уважно ставитись до покупців,

в) бути толерантним,

г) повчати покупців,

  д) допомагати вибрати не завжди якісний товар,

е) у будь-якій ситуації залишатися витриманим і спокійним.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест