Тестові завдання - Раціональне харчування робітників легкої, середньої та важкої праці.

РН 12 Готувати солодкі страви та напої

ПК 1 Харчування різних вікових та професійних груп населення.

Додано: 3 січня
Предмет: Основи здоров’я, 11 клас
7 запитань
Запитання 1

Які відсотки енерговитрат організму людини мають покриватись за рахунок білків, жирів і вуглеводів у повноцінному харчовому раціоні?

варіанти відповідей
12—13 % - білки, 33 % - жири, 53—55 % - вуглеводи
33 % - білки, 12—13 % - жири, 53—55 % - вуглеводи
53—55 % - білки, 12—13 % - жири, 33 % - вуглеводи
33 % - білки, 53—55 % - жири, 12—13 % - вуглеводи
Запитання 2

Яка енергетична цінність 1 г білка?

варіанти відповідей
4 ккал
9 ккал
16,7 кДж
37,7 кДж
Запитання 3

Скільки г білків має бути в добовому раціоні, якщо добові енерговитрати становлять 2800 ккал?

варіанти відповідей
84—98 г
103 г
385 г
2800 г
Запитання 4

Яке співвідношення білків, жирів і вуглеводів в харчовому раціоні близьке до такого?

варіанти відповідей
1:1,2:4
1:3:5
1:4:2
1:2:1,2
Запитання 5

Які співвідношення білків, жирів і вуглеводів повинно мати харчування при важкій фізичній праці?

варіанти відповідей
1:3:5
1:1,2:4
1:4:2
1:2:1,2
Запитання 6

Які загальні вимоги до організації харчування?

варіанти відповідей
Поїсти перед виходом на роботу, не перевищувати 4-5 год між прийомами їжі, розподілити раціон на сніданок, обід і вечерю, вечеряти не пізніше ніж за 2-2,5 год до сну
Починати роботу з порожнім шлунком, не обмежувати інтервали між прийомами їжі, їсти випадковим чином, вечеряти незалежно від часу сну
Не їсти перед виходом на роботу, приймати їжу з перервами більше 5 год, не розподіляти раціон, вечеряти незалежно від часу сну
Починати роботу з голодним шлунком, обмежувати інтервали між прийомами їжі, не розподіляти раціон на прийоми, вечеряти незалежно від часу сну
Запитання 7

Які фактори визначають правильний режим харчування окрім умов і характеру праці?

варіанти відповідей
Тривалість робочого дня і змінність роботи
Розмір заробітної плати та відпустка
Погода та кліматичні умови
Рівень освіти та професійні навички

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест