М’ясо

Додано: 18 лютого
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
11 запитань
Запитання 1

Як складові м'ясової тканини?

варіанти відповідей

Плівки, жилки, сухожилля

Довгі тонкі волокна

Різні види кісток
Запитання 2

Яка кількість білків міститься у м'ясі?

варіанти відповідей
16-21%
0,5-37%
10-12%
5-30%
Запитання 3

Які мінеральні речовини містяться у м'ясі?

варіанти відповідей

Сірки, гідрогену, вуглецю, азоту

Солі калію, фосфору, натрію, кальцію, заліза, цинку, міді, алюмінію

Екстрактивні речовини
Запитання 4

Які способи теплової обробки м'ясних страв існують?

варіанти відповідей

Варені, смажені, запечені, холодні

Варені, смажені, копчені, витримані

Варені, смажені, тушковані, печені

Запитання 5

Якими способами можна зберігати м'ясо?

варіанти відповідей

Виробництвом консервів

Охолодженням або заморожуванням

У холодній воді

Витриманням при кімнатній температурі

На балконі у кладовці

Запитання 6

Як слід оформляти та подавати м'ясні страви?

варіанти відповідей

У пластикових контейнерах з прозорими кришками

На дошках з відповідним маркуванням
У металевих ємностях з кришками

На столових тарілках з різними гарнірами і соусами

Запитання 7

Як слід споживати м'ясні страви?

варіанти відповідей

Споживати без використання приборів

За допомогою ложки і виделки

За допомогою столового ножа і столової виделки


За допомогою паличок і ложки

Запитання 8

Які вимоги до якості м'ясних страв?

варіанти відповідей
Відповідність зовнішнього вигляду, м'якість, смак, запах
Вміст багато білків і жирів
Солоний смак
Відсутність сполучних тканин
Запитання 9

Які правила безпечної праці слід дотримуватись під час приготування м'ясних страв?

варіанти відповідей

Використовувати найгостріший ніж

Протягом приготування тримати пальці лівої руки подалі від ножа, користуватись спеціальними штовханами, виделками, ложками

Не користуватися штовханами і виделками
Запитання 10

Від чого залежить тривалість приготування страв з м'яса?

варіанти відповідей

Від приправ, які додані до м'яса

Від віку тварини

Від пори року

Від приладу з допомогою якого готується

Запитання 11

Як правильно розморозити м'ясо?

варіанти відповідей

Біля тепла

У воді 

У камері холодильника, або використовуючи мікрохвильову піч

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест