Санітарно-гігієнічні вимоги під час приготування бульйонів, супів та соусів.

Додано: 25 січня
Предмет: Трудове навчання, 11 клас
10 запитань
Запитання 1

Де готують бульйони та супи?

варіанти відповідей

У суповому відділені гарячого цеху

У соусному відділенні гарячого цеху

У холодному цеху

Правильної відповіді немає

Запитання 2

Скільки робочого часу кухаря йде на підготовку робочого місця та отримання продуктів при чіткій організації виробництва?

варіанти відповідей

Не більше 30 хвилин

Не більше 1 години

Не більше 15 хвилин

Не більше 40 хвилин

Запитання 3

Чи можна використовувати інвентар, інструменти, посуд без маркування ?

варіанти відповідей

так

ні

вибірково можна

правильна відповідь відсутня

Запитання 4

Яка тривалість варіння кісткового та м'ясо-кісткового бульйонів?

варіанти відповідей
4-6 годин
2-3 години
6-8 годин
1-2 години
Запитання 5

Яку температуру повинні мати перші страви при реалізації?

варіанти відповідей
75 °С або більше
50 °С
8 °С
65 °С
Запитання 6

Яка тривалість зберігання охолодженої їжі при температурі не вище 8 °С?

варіанти відповідей
До 12 годин
До 24 годин
До 6 годин
До 48 годин
Запитання 7

Який термін реалізації їжі після повторної термічної обробки?

варіанти відповідей

Не більше 2 годин

Не більше 1 години

Не більше 24 годин

Не більше 48 годин

Запитання 8

Чи можна змішувати їжу з залишками від попереднього дня?

варіанти відповідей
Ні, заборонено
Так, можна
Тільки з достатньою термічною обробкою
Залежить від асортименту страв
Запитання 9

Що потрібно робити з посудом, інвентарем та інструментами після роботи?

варіанти відповідей

Вимити гарячою водою (50С) з додаванням мийних засобів, сполоснути гарячою водою (не нижче 65С) та просушити.

Сполоснути гарячою водою (50С) та просушити.

Вимити гарячою водою (50С) з додаванням мийних засобів, сполоснути холодною водою та просушити.

Ніяких операцій не потрібно робити.

Запитання 10

Де готують соуси?

варіанти відповідей

Соусне відділення гарячого цеху

Суповому відділені гарячого цеху

У холодному цеху

Правильна відповідь відсутня

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест