Тестові завдання з теми "Технологія приготування тіста та виробів з нього"

Тест виконано: 22 рази
12 запитань
Запитання 1

За хлібопекарськими властивостями пшеничне борошно поділяють ...

варіанти відповідей

на крупчатку, вищий, 1-й, 2-й сорти та оббивне ;

крупного і тонкого помелу;

на сильне, середнє, слабке;

на сіяне, обдирне та оббивне.

Запитання 2

Біологічні розпушувачі – це:

варіанти відповідей

дріжджі;

вуглекислий амоній;

збивання продукту;

сода.

Запитання 3

Розпушувачі застосовують для того щоб...

варіанти відповідей

поліпшити смакові властивості;

збільшити вихід на порцію;

поліпшити зовнішній вигляд виробу;

вироби булипористими і пухкими.

Запитання 4

Основною сировиною для приготування дріжджового тіста є:

варіанти відповідей

розпушувачі тіста, борошно, вода, цукор, маргарин;

борошно, сіль, цукор, масло вершкове, маргарин, яйця, меланж;

борошно, вода, сіль, дріжджі, цукор;

борошно, цукор, молоко, сіль, цукор.

Запитання 5

 Вкажіть, яку сировину просіюють перед використанням?

варіанти відповідей

молоко, сиропи, дріжджі;

меланж, білки, жовтки;

борошно, крохмаль, дріжджі.

борошно, цукор, цукрову пудру, сіль.

Запитання 6

Які ознаки готової опари?

варіанти відповідей

на поверхні утворюються бульбашки;

на поверхні лопаються бульбашки, опора збільшується;

змінився колір опори;

бульбашок на поверхні менше, опара осідає.

Запитання 7

Дріжджове тісто готують...

варіанти відповідей

1 способом;

2 способами;

3 способами;

4 способами.

Запитання 8

Для замішування дріжджового тіста воду підігрівають до температури ...

варіанти відповідей

25 - 30оС

35 - 40оС

50 - 60оС

70 - 75оС

Запитання 9

Унаслідок якого бродіння в тісті виділяється вуглекислий газ?

варіанти відповідей

спиртового;

маслянокислого;

молочнокислого;

лимоннокислого.

Запитання 10

Вкажіть причину виникнення такого недоліку при приготуванні дріжджового тіста - тісто не підходить або процес бродіння проходить мляво.

варіанти відповідей

тісто знаходилося в приміщенні з низькою відносною вологістю;

тісто охолоджене нижче 10 ºС або перегрілося і має температуру понад 55 ºС або використаних недоброякісних дріжджі;

недостатнє чи надмірне обминання тіста;

тісто недостатньо обминали. 

Запитання 11

Вкажіть розпушувачі для приготування прісного здобного тіста?

варіанти відповідей

дріжджі;

жирові емульсії;

механічне розпушування;

двовуглекислий натрій та вуглекислий амоній.

Запитання 12

Вкажіть правильний варіант набору сировини для приготування здобного тіста.

варіанти відповідей

борошно, сода харчова, маргарин, цукор, яйця, сметана або кефір, лимонна або оцтова кислоти;

борошно, масло вершкове, цукор, яйця, сіль, сода, амоній та ванілін або ароматичні есенції;

борошно, яйця, сіль, цукор дріжджі;

борошно, цукрова пудра, масло вершкове або маргарин, яйця, кислота лимонна.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест