Тестові питання з предмету Технологія приготування їжі з основами товарознавства

Додано: 9 лютого 2023
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 75 разів
10 запитань
Запитання 1

Температура подачі холодних закусок:

варіанти відповідей

50 - 60 градусів

10 - 14 градусів

0 - 5 градусів

20 - 30 градусів

Запитання 2

Температура подачі перших страв?

варіанти відповідей

65 - 70 градусів

100 градусів

90 - 100 градусів

Запитання 3

В чому різниця між борщами та щами?

варіанти відповідей

Основний інгредієнт борщу - буряк

Основний інгредієнт - картопля

Основний інгредієнт - щавель

Основний інгредієнт - чорнослив

Основний інгредієнт - капуста

Запитання 4

Чому м'ясо птиці легко засвоюється?

варіанти відповідей

Тому що жир у процесі теплової обробки розробляється і просочує м'язову тканину

Тому що м'ясо містить білки, жири, вітаміни

Тому що переважають повноцінні білки і м'язові волокна дрібнозернисті, менше сполучної тканини, шкіра тонка

Запитання 5

Як використовують м'ясо старої птиці в кулінарії?

варіанти відповідей

Готують відварні та запечені страви

Готуючись січені і тушковані страви

Готують відварні і фаршировані страви

Запитання 6

Який вид панірування використовують для котлет по-київськи?

варіанти відповідей

Льєзон, біла паніровка, льєзон, червона паніровка

Льєзон, борошно, льєзон, біла паніровка

Льєзон, біла пагіровка, льєзон, біла паніровка

Льєзон, борошно, льєзон, червона паніровка

Запитання 7

Цілими фарширують :

варіанти відповідей

Качок, гусей

Рябчиків, куріпок

Індичок, курчат-бройлерів

Запитання 8

З якої птиці отримують міцні і ароматичні бульйони?

варіанти відповідей

З дорослих угодованих курей та індичок

З дорослих гусей і качок

З молодої птиці

Запитання 9

З великого зачищеного філе вирізають кісточку, філе розкривають, відбивають, підрізають сухожилля. На середину кладуть начинку, закривають малим філе, кладуть кісточку, згортають, надають грушеподібної форми, панірують.

варіанти відповідей

Котлета по-київськи

Шніцель столичний

Котлета фарширована

Котлета Пожарська

Запитання 10

Із філе курки, індички, фазанів, куріпок, готують н/ф:

варіанти відповідей

Котлети натуральні, паніровані, птиця по столичному

Курчат табака, чахохбілі

Птиця смажена в фритюрі, валовани з куркою

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест