ТХВ. Зміни, які відбуваються з жиром при смаженні.

Додано: 26 травня 2020
Предмет: , 9 клас
Тест виконано: 70 разів
10 запитань
Запитання 1

Фритюр це:



варіанти відповідей

жир, якого беруть у 2-3 рази більше за масу одночасно смажених виробів;


жир, якого беруть у 4 – 6 разів більше за масу одночасно смажених виробів;


жир, якого беруть у 1 – 2 рази більше за масу одночасно смажених виробів.

Запитання 2

Яка повинна бути температура для смаження виробів у фритюрі?



варіанти відповідей

120 – 140 °С;


160 – 180 °С;


200 – 220 °С.

Запитання 3

Для смаження у фритюрі використовують устаткування:




варіанти відповідей

наплитний посуд, електричні плити, електросковороди;


електрошафи, електросковороди, електрофритюрниці;


спеціальні автомати, електросковороди, електрофритюрниці. 

Запитання 4

Небажано смажити у наплитному посуді:



варіанти відповідей

оскільки під час смаження на плиті найвища t жиру буде у нижній частині біля дна посуду і часточки тіста, що потрапляють у жир, миттєво згоратимуть забруднюючи його;


низька продуктивність порівняно з устаткуванням;


незручність смаження.

Запитання 5

Під час смаження жир зазнає змін:



варіанти відповідей

змінює колір;


змінює консистенцію;


жир набуває темного кольору, в’язкої, тягучої консистенції, гіркого присмаку.

Запитання 6

Зміни жиру зумовлені:



варіанти відповідей

високою температурою;


високою t смаження, тривалістю нагрівання, забрудненням жиру частинками продукту, які при високих t-х згорають;


тривалістю нагрівання.

Запитання 7

Під час тривалого використання фритюру накопичуються:



варіанти відповідей

не шкідливі речовини для організму людини;


продукти гідролізу і окислення, які не шкідливі для організму людини;


продукти гідролізу і окислення, шкідливі для організму людини.

Запитання 8

Жир не можна перегрівати:



варіанти відповідей

змінить колір;


утворюються канцерогенні речовини, які негативно впливають на організм людини;


перегрівання жиру не шкідливе для організму людини.

Запитання 9

Процес димоутворення починається коли:



варіанти відповідей

над поверхнею жиру з’являється синюватий димок;


жир потемніє;


жир набуде в’язкої консистенції.

Запитання 10

Смажать у фритюрі вироби з дріжджового тіста:


варіанти відповідей

з великим вмістом здоби і значно рідшої консистенції, ніж для випечених виробів.


з невеликим вмістом здоби і значно густішої консистенції, ніж для випечених виробів.


з невеликим вмістом здоби і значно рідшої консистенції, ніж для випечених виробів.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест