Тісто та вироби з нього

Додано: 27 квітня 2023
Предмет:
Тест виконано: 30 разів
10 запитань
Запитання 1

За хлібопекарськими властивостями пшеничне борошно поділяють ...

варіанти відповідей

крупного і тонкого помелу

на сіяне, обдирне та оббивне

на крупчатку, вищий, 1-й, 2-й сорти та оббивне

Запитання 2

Біологічні розпушувачі – це:

варіанти відповідей

дріжджі

вуглекислий амоній

сода

Запитання 3

Розпушувачі застосовують для того щоб...

варіанти відповідей

 поліпшити смакові властивості

вироби були пористими і пухкими

поліпшити зовнішній вигляд виробу

збільшити вихід на порцію

Запитання 4

Основною сировиною для приготування дріжджового тіста є:

варіанти відповідей

 розпушувачі тіста, борошно, вода, цукор, маргарин

 борошно, сіль, цукор, масло вершкове, маргарин, яйця, меланж

борошно, вода, сіль, дріжджі, цукор

борошно, цукор, молоко, сіль, цукор

Запитання 5

Вкажіть, яку сировину просіюють перед використанням?

варіанти відповідей

борошно, цукор, цукрову пудру, сіль

молоко, сиропи, дріжджі

борошно, крохмаль, дріжджі

Запитання 6

Які ознаки готової опари?

варіанти відповідей

на поверхні утворюються бульбашки

змінився колір опари

на поверхні лопаються бульбашки, опара збільшується

бульбашок на поверхні менше, опара осідає

Запитання 7

Дріжджове тісто готують...

варіанти відповідей

1 способом

2 способами

3 способами

Запитання 8

Для замішування дріжджового тіста воду підігрівають до температури ...

варіанти відповідей

25 - 30 градусів

30-40 градусів

50-60 градусів

Запитання 9

Коли змазують вироби із дріжджового тіста місце перед випіканням?

варіанти відповідей

за 20-30хв

за 15-20 хв

за 5-10хв

Запитання 10

При якій температурі бродіння тіста припиняється?

варіанти відповідей

при 60-75 градусах

при 55 - 60 градусах

при 45 -50 градусах

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест