До вегетативних овочів належать
Органічні речовини, до складу яких входять вуглець, водень, кисень називаються
Речовини, що мають бактерицидні властивості і знищують шкідливі мікроби в органах травлення
Технологічний процес обробки овочів відбувається в послідовності
Столи з витяжною шафою використовують для обробки
. До пластинчастих грибів належать
За місцем і способом існування рибу класифікують
При розбиранні риби на шматочки –кругляки не виконують операції
Біла паніровка—це:
Види м’язової тканини
Напівфобрикати з котлетної маси округло-приплюснутої форми
До субпродуктів 1 категорії належать
Теплова обробка продукту у невеликій кількості рідини
Каша має в’язку консистенцію , при температурі 60-70о С тримається в тарілці гіркою, крупинки добре розварені , але не злипаються між собою
Для скорочення терміну приготування бобових їх
На 1кг макаронних виробів беруть 2,2-3лводи при варінні
Локшина належить до макаронних виробів
Супи класифікують за способом приготування
Перед закладанням у суп їх перебирають, промивають, замочують у холодній воді
Для варіння яєць у шкаралупі беруть на 10 шт яєць
Яйця «в мішечок» варять з моменту закипання води
Під час приготування картопляного пюре до протертої картоплі додають
Вироби з прісного тіста з начинкою
Прісне тісто нарізують квадратиками для приготування
Борошно пшеничне--875, борошно для підсипання--60, яйця--250, вода --175, сіль--25.Вихід 1000. Це рецептура тіста для приготування
Картоплю нарізують кубиками, свіжу білоголову капусту--шашками, томати--часточками, біле коріння і моркву--кружальцями або скибочками, цибулю--часточками. Цибулю і коріння пасерують. У проціджений киплячий бульйон кладуть картоплю, доводять до кипіння, додають капусту, варять 10-15 хв, потім кладуть пасеровані овочі, свіжі томати, варють 5-7 хв, додають сіль, спеції, доводять до готовності. Це технологія приготування
Оброблену сиру печінку пропускають через м'ясорубку, додають нарізане дрібними кубиками сало шпик. відтиснений замочений пшеничний хліб, сирі яйця, сіль, перець і вимішують. Це технологія приготування
Вареників на порцію кладуть
Порціонні шматочки риби обсушують, посипають сіллю, перцем, обкачують у борошні, кладуть на добре розігріту сковороду з олією....
Для варіння каші підготовлені крупи засипають
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома