ТПЇ, Страви з риби (варені, припущені, смажені) 36 група.

Додано: 30 вересня 2021
Предмет:
Тест виконано: 392 рази
12 запитань
Запитання 1

1.Страви з риби найкраще поєднуються за смаком з гарніром:

варіанти відповідей

з крупів;



з картоплі;   

з макаронних виробів.

Запитання 2

До вареної і припущеної риби подають:


варіанти відповідей

картоплю варену, картопляне пюре; 

макарони варені, каші розсипчасті;

смажену картоплю, складний овочевий гарнір.

Запитання 3

До смаженої риби подають:


варіанти відповідей

картоплю варену, картопляне пюре;

макарони варені, каші розсипчасті;

смажену картоплю, складний овочевий гарнір.

Запитання 4

Під час подавання страв поряд з рибою кладуть:


варіанти відповідей

свіжі томати або огірки;    

салат з моркви (25, 50, 70г на порцію);

скибочку лимона.           

Запитання 5

До страв з нежирної риби слід використовувати соуси:


варіанти відповідей

польський, голландський, голландський з гірчицею (капарцями, зеленню);

сметанний з томатом, сметанний з цибулею, сметанний з хріном;  

усі варіанти відповіді вірні.

Запитання 6

До страв з жирної риби слід використовувати соуси:


варіанти відповідей

томатний, томатний з овочами;

білий основний, білий з капарцями, паровий;

усі варіанти відповіді вірні.        

Запитання 7

Втрати маси під час теплової обробки риби становлять:


варіанти відповідей

16 – 20%;     

30 – 38%;

45 – 53%.

Запитання 8

Для варіння риби беруть води у співвідношенні:


варіанти відповідей

на 1кг риби – 4,5л води;

на 1кг риби – 2л води;         

на 1кг риби – 3,5л води.

Запитання 9

Щоб зберегти природний колір форелі і лососевих риб під час варіння у воду додають:


варіанти відповідей

огірковий розсіл і насіння солоних огірків;

оцет або лимонну кислоту чи лимонний сік;   

оцет і натертий хрін.

Запитання 10

Для смаження у фритюрі буруть таке співвідношення жиру і риби:

         



варіанти відповідей

4 : 1

1 : 1

2 : 1

Запитання 11

Втрати маси під час смаження риби у фритюрі становлять:


    


варіанти відповідей

20-25%

16-18%

8 -10%

Запитання 12

Для страви риба смажена порціонними шматочками її нарізають під кутом:




варіанти відповідей

30° або 45°

45° або 60°

30° або 90°   

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест