ТПЇ. Технологія приготування перших страв. 26 група.

Додано: 30 квітня 2021
Предмет:
Тест виконано: 55 разів
12 запитань
Запитання 1

Як поділяють супи за способом приготування? 




варіанти відповідей

прозорі, рідкі, холодні супи;

заправні, холодні, солодкі, пюреподібні;

прозорі, молочні, пюреподібні;

заправні, прозорі, пюреподібні, різні (солодкі, молочні, холодні).

Запитання 2

Яка температура подачі гарячих супів? 



                                                                                                                                     


варіанти відповідей

60*С

75*С

80*С 

55*С

Запитання 3

Який з цих супів відносять до заправних? 





варіанти відповідей

Окрошка

Молочний рисовий суп

Солодкий фруктовий суп

Розсольник.

Запитання 4

Вкажіть правильний варіант підготовки перлової крупи для приготування перших страв? 





варіанти відповідей

Крупу перебирають, відварюють до напівготовності і відвар зливають.

Крупу промивають, відварюють до напівготовності, відвар зливають і крупу промивають.

Крупу промивають

Крупу замочують і промивають

Запитання 5

Лавровий лист, перець, сіль кладуть у суп до готовності за… 





варіанти відповідей

10-15 хв.;

30 хв.;

5-7 хв.;

20-25 хв.

Запитання 6

В яку солянку при відпуску не кладеться сметана? 




варіанти відповідей

в грибну; 

в рибну;

домашню.

Запитання 7

При відпуску в тарілку з солянкою кладуть: 




варіанти відповідей

Майонез;

кружальце очищеного лимона;

моркву.

Запитання 8

Як додатковий загусник та для поліпшення смаку у супи-пюре додають:



 

 

варіанти відповідей

льєзон;

вершки;

борошно.

Запитання 9

 Борщ – українська національна страва, обов’язковою складовою частиною якої є: 




варіанти відповідей

капуста білокачанна свіжа; 

буряк столовий червоний;

томатне пюре.

Запитання 10

Кабачки входять до складу борщу: 




варіанти відповідей

київського;

чернігівського;

дніпровського.

Запитання 11

Столові буряки нарізують скибочками для борщів: 




варіанти відповідей

флотського, з рибою;

українського, львівського; 

флотського, полтавського.

Запитання 12

Якою має бути температура подачі холодних перших страв:




варіанти відповідей

3-5°С

10-14°С

18-20°С

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест